“Антината” поступово перетворюється на депутатське шоу абсурду

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.02.2008 21:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4699

Пропозиції Партії регіонів – це, скоріше, черговий ультиматум, а не пошук компромісу.

Таку думку висловив сьогодні народний депутат України, заступник керівника фракції БЮТ Микола Томенко.

Він схвалив те, що Партія регіонів підтримала висловлену учора представниками БЮТ ініціативу щодо проведення круглого столу за участі керівників усіх фракцій та Голови Верховної Ради і зрозуміла, що їй необхідно взяти участь у засіданні цього круглого столу. „Але більшість пропозицій, озвучених Партією регіонів, свідчать про те, що це, скоріше, черговий ультиматум парламенту, а не пошук компромісу для розблокування роботи Верховної Ради”, - вважає народний депутат.

Так, за словами Миколи Томенка, якщо є бажання заблокувати роботу парламенту чи породити конфлікт, завжди піднімається мовне питання.

„Ідея Партії регіонів невідкладно розглянути у Верховній Раді проблему мови та відповідний законопроект, направлений на захист прав російськомовних громадян України, зрозуміло, є конфліктним і не може сьогодні консолідувати парламент”, - вважає народний депутат.

Таким же не компромісним, на його переконання, є пропозиція Партії регіонів розглянути проект постанови про порядок прийняття рішення щодо вступу України до НАТО. Зокрема, з цього проекту випливає, що по темі НАТО може бути проведено кілька референдумів, що є повним абсурдом.

Микола Томенко нагадав, що позиція БЮТ залишається незмінною – після того, як стане актуальною проблема вступу до НАТО, в Україні обов’язково відбудеться єдиний всеукраїнський референдум. „Проте сьогодні ця тема взагалі є штучною, оскільки для того, щоб Збройні сили України набули необхідних військових і соціальних стандартів, а Україна та її суспільство було готовим до вступу до НАТО, пройде не один рік ”, - зазначив парламентар.

Водночас у пропозиціях Партії регіонів цілу низку ініціатив Микола Томенко вважає актуальними і конструктивними.

„Зокрема, приємно, що Партія регіонів підтримала і мою ініціативу в тому числі, що у нинішній ситуації з тендерними закупівлями необхідно йти радикальним шляхом - відмінити діючий закон «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та відновити дію тих принципів, які працювали в Україні до кінця 2004 року. Приємно також, що нарешті буде врегульований статус опозиції, про що більше року наша команда переконувала Партію регіонів, яка була при владі. Актуальним є і вирішення питань стосовно чіткого правового врегулювання процедури визначення прожиткового мінімуму, скасування депутатської недоторканності та необхідності ухвалення нової редакції про державну службу”, - зазначив Микола Томенко.

„Загалом, працюючий парламент можливий лише за умов, коли Партія регіонів запропонує системний варіант роботи більшості і опозиції та буде готова йти на компроміси, а не озвучувати чергові ультиматуми”, - переконаний народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.