Тимошенко, попри сичання Банкової, прибирає посередників

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 22.02.2008 13:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4701

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що у зв’язку з ліквідацією посередників на газовому ринку ніяких негативних цінових коливань на газ в Україні не буде.

Про це вона заявила сьогодні, відкриваючи засідання Уряду.

За словами Юлії Тимошенко, переговори з російською стороною свідчать про те, що “є добра воля домовлятися”.

Юлія Тимошенко пообіцяла, що український Уряд більше не допустить ніяких непрозорих, нечесних і нестабільних систем договорів з газових питань. За словами Прем’єр-міністра, вже за декілька днів Уряд сформує концепцію співпраці між Україною і Росією в системі реалізації газу та запропонує її російським колегам найближчим часом.

Керівник Уряду нагадала, що під час вчорашніх перемовин з керівництвом Газпрому був намічений чіткий план скидання з України боргів РосУкрЕнерго і УкрГазЕнерго. За її словами, знайдено шлях зняття всіх боргів перед Газпромом за листопад і грудень минулого року.

Юлія Тимошенко звернула увагу на той факт, що до вчорашнього дня такого рішення не було, тому що, за її словами, УкрГазЕнерго, РосУкрЕнерго відмовлялися підписувати будь-які контракти чи акти передачі газу.

При цьому за словами Прем’єр-міністра, ті документи, які пропонуються Україні, додатково створюють ще на мільярди доларів боргових зобов’язань України. “І такі акти і угоди Україна більше підписувати не буде”, - заявила Юлія Тимошенко, додавши при цьому, що “газова корупція з приходом нашого Уряду закінчиться раз і назавжди”.

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила членам Уряду не допускати укладання угод з “УкрГазЕнерго” у І кварталі 2008 рік та не розмитнювати газ, який надходитиме від “УкрГазЕнерго” в Україну. За словами Прем’єр-міністра, “там буде існувати інша договірна модель”. І це, за її словами, буде “першим кроком до очищення”.

Крім того, Юлія Тимошенко повідомила, що Уряд працює над розробкою стратегічних угод між НАК “Нафтогаз” і Газпромом на тривалу перспективу - до 25-30 років без створення будь-яких додаткових посередників. “Достатньо Україні й Росії будь-яких штучних посередників”, - заявила Юлія Тимошенко. За її словами, Україна мусить отримувати стабільні контракти і не допускати укладання таких угод, які будуть “тримати на гачках” нашу країну.

Юлія Тимошенко у черговий раз зауважила, що надзвичайно задоволена переговорами з газових питань з Прем’єр-міністром та Президентом Російської Федерації, а також з представниками Газпрому. “Ми будемо з вами чітко стояти на позиціях гармонії між Україною і Росією в газових питаннях, але корумпованих посередників більше там не буде”, - додала вона.

Між тим, учора Президент Ющенко, виступаючи перед журналістами, натякнув, що незадоволений газовими переговорами прем'єра.

Сьогодні ж деякі видання, що заангажовані на Банкову розповсюдили інформацію, яка явно не відповідає дійсності: що, мовляв, Тимошенко пропонувала здачу ГТС України. За борги.

Дивні кадри працюють у оточенні гаранта.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.