Московські маріонетки хутірського пошибу репетували у Симферополі

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 24.02.2008 11:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4704

Активісти проросійських сил в Сімферополі зірвали презентацію книги останнього головного командира Української повстанської армії Василя Кука (1913-2007) “УПА в питаннях і відповідях”. Українська влада спостерегала.

Вхід до будівлі, де мала відбутися презентація книги, оточили близько 50 правоохоронців. Організатори презентації – кримські представники Конгресу українських націоналістів (КУН) - перебували в приміщенні.

Тим часом на вулиці близько 150 осіб – активістів Партії регіонів, Компартії, партії «Російський блок» і Блоку Вітренко «Народна опозиція» - влаштували типу акцію протесту. «Регіонали», комуністи і «вітренківці» скандували гасла проти УПА, дуділи в дудки, лунали пісні зі словами «Я народжений в Радянському Союзі…», «Священна війна» і т.п. Крім того, активісти проросійських сил спробували занести до будівлі, де мала відбутися презентація, чорну труну з написом «Ворогам Росії, бандерівцям», проте їх відтіснили правоохоронці.

Згодом, активісти проросійських сил все ж таки проникли до будівлі. Депутат Верховної Ради Криму з блоку «За Януковича!» Олег Слюсаренко заявив журналістам, що люди не дозволять «в це святе свято» - 23 лютого - «проводити бандерівські, фашистські шабаші».

«Було кинуто виклик всій громадськості Криму. Ми прийшли сюди і сказали: надайте документи, на підставі чого ви тут проводите акцію, і виявилося, що акцію вони проводять незаконно! Тому ми їм вказали на двері, і вкажемо надалі, якщо вони сюди ще з`являться», - сказав Слюсаренко.

У свою чергу лідер кримської організації КУН Василь Овчарук продемонстрував документ, в якому міліції повідомлялося про проведення презентації книги про УПА. При цьому Слюсаренко заявив, що цей документ "фільчина грамота", і вимагав припинити захід.

«УПА проводила бойові дії проти окупантів – як проти німецького фашизму, так і проти червоного комунізму. УПА воювала не проти народу Росії, а проти червоного комунізму, який до цього знищив мільйони людей, - сказав В.ОВЧАРУК в інтерв`ю журналістам. – І ми хотіли сьогодні дати інформацію, що УПА – це герої».

23 лютого в Сімферополі мала відбутися презентація книги "УПА в запитаннях і відповідях". Крім того, під час презентації мали демонструватися звукові доріжки з голосом Кука і обнародувано його звернення до молодих українців. Записи були зроблені незадовго до смерті Кука в 2007 році.

Василь Кук (псевдоніми – Лемех, Юрко, Медвідь, полковник Коваль) народився 11 січня 1913 року в селі Красному на Львівщині.

У 40-х роках Кук стає одним з найближчих соратників Романа Шухевича, пізніше його заступником. Після смерті Шухевича в березні 1950 р. приймає обов`язки керівника УПА.

Захоплений в полон в 1954 р. Кук шість років перебував в ув`язненні, звідки був звільнений за часів хрущовської «відлиги».

Помер у вересні 2007 року.

Від “Аратти”: ненав'язливо напрошується питання: а чи є в Криму українська державна влада? Чи розрізняє ця влада, де і хто влаштовує антиукраїнські шоу для російських телекамер?

Адже, ми переконані, що більшості громадян Симферополя презентація книги Кука абсолютно не заважала. Проте, очевидно, заважали порушники громадського порядку из дудками та мегафонами. А чи був у них дозвіл від місцевої влади на оцю "акцію"?

Проте, справа навіть не у тому. Коли мовиться про певні керівні персоналії із тусовки промосковських типу політиків, особливо стосовно їхньої відповідальності за посадові чи антиукраїнські дії, то миттєво здіймається гвалт на тему демократії та прав людини. Проте, як бачимо, українці у Криму - не мають жодних прав, із конституційними включно. І тільки тому, що хтось на Банковій явно страждає широко розрекламованим ним самим, "комплексом меншуватості" стосовно пихатих московських політиканів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.