Коаліція пропонує оППозиції варіанти фінальної сцени парламентської оперетки

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.02.2008 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4710

Парламентська коаліція готова на три варіанти подолання парламентської кризи, аби тільки опозиція здула кульки й дала можливість парламенту працювати.

Про це у своєму виступі на засіданні "круглого столу" лідерів парламентських фракцій заявив керівник фракції НУ- НС В'ячеслав Кириленко.

Кириленко висловив жаль з приводу того, що два пленарні тижні були витрачені парламентом даремно.

"Безумовно, потрібно вносити пропозиції для того, щоб парламент відновив свою діяльність... "Наша Україна - Народна самооборона" пропонує вже третій тиждень, якщо опозицію й справді хвилює проблема НАТО, проголосувати всі постанови, які по цьому питанню внесені. Відповідно до черговості, у якій вони зареєстровані у Верховній Раді України. Це перша пропозиція. Ми готові до її реалізації. Спосіб голосування може бути схвалений спільно, консенсусом, рішенням керівників п'яти фракцій", - сказав він.

Друга пропозиція, за словами Кириленка - це голосування за компромісну Постанову, внесену Головою ВР Арсенієм Яценюком, що апелює до тексту Універсалу національної єдності в питанні НАТО й передбачає всенародний референдум після підготовки України до вступу в Альянс.

"Як відомо, Універсал національної єдності в серпні 2006 року підписав також і лідер Партії регіонів. Ми бачимо в цьому тексті умови й можливість для голосування консолідовано в парламенті", - відзначив лідер фракції.

Кириленко підкреслив, що НУНС влаштовує також і третій варіант - в підписанні політичної угоди.

"Безумовно, воно буде мати сенс, якщо всі п'ять фракцій підпишуть текст цієї угоди й будуть дотримувати цієї угоди протягом певного строку. У мене є певний скепсис щодо того, що його пункти будуть виконані, однак як підстава або, якщо хочете, привід для того, щоб парламентська опозиція здула кульки й сіла в депутатські крісла, ми цю політичну угоду сприймаємо", - підкреслив лідер фракції НУНС.

Кириленко також повідомив, що в НУНС є зауваження до деяких пунктів політичної угоди, але більшу частину блок готовий підтримати. За словами Кириленка, фракції коаліції готові взяти участь у голосуванні всіх постанов щодо відносин України та НАТО, на чому наполягає опозиція. Водночас він висловив сумнів, що опозиція підтримає деякі запропоновані НУ-НС пункти проекту угоди.

Кириленко також наголосив, що угоду повинні підписати і виконувати усі п’ять фракцій.

"Словом, коаліція готова до роботи", - підсумував він.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягає, щоб Верховна Рада України почала працювати вже наступного тижня.

Про це сьогодні заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

«Ми наполягаємо, щоб наступного тижня Верховна Рада почала працювати злагоджено і системно», - сказав він.

За словами Кириленка, БЮТ виступає категорично проти розвалу парламентаризму і тому готовий до співпраці.

Він нагадав, що Блок подав свої пропозиції до проекту політичної угоди, у яких, серед іншого, пропонується розглянути 15 законопроектів соціально-економічного характеру.

Іван Кириленко наголосив, що цього тижня політичні сили повинні узгодити всі питання, щоб наступного тижня підписати політичну угоду.

Крім того, він зазначив, що одразу після початку роботи Верховної Ради необхідно законодавчо закріпити статус опозиці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.