Підлеглі регіонала Зв'ягільського не зробили висновків із минулих трагедій

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.02.2008 14:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4721

Керівництво шахти ім. Засядька намагається піддати ревізії висновки Держкомісії про масову загибель людей. Керінички від Героя України Юхима Зв'ягільського себе винними не вважають.

Мінвуглепром та Держгірпромнагляд вкрай занепокоєні станом промислової безпеки, виконавчої та технологічної дисципліни, що склалася на орендному підприємстві «Шахта імені О.Ф.Засядько».

Про це йдеться у спільному листі до Кабінету Міністрів, що був підготовлений за результатами роботи групи фахівців у складі голів двох експертних комісій та їхніх заступників, а також голови і заступника робочої групи із розслідування причин аварії на шахті, повідомила прес-служба Державного комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду

Згідно повідомлення прес-служби, стурбованість двох відомств викликає спроба керівництва шахти піддати сумніву висновки Державної комісії з розслідування причин аварії на шахті, що призвела до загибелі 106 гірників, а також намагання застосовувати під час видобутку вугілля технологічні процеси, що були заборонені Держкомісією оскільки визнані потенційно небезпечними і такими, що призведуть до нової аварії.

У спільному листі Мінвуглепрому та Держгірпромнагляду, зокрема, наголошується на необхідності керівництву шахти спрямувати свої зусилля перш за все на підвищення технологічної, трудової дисципліни працівників всіх ланок виробничого процесу з метою підвищення промислової безпеки та недопущення аварій та аварійних ситуацій.

Крім того, у листі зазначається, що акт спеціального розслідування причин аварій на орендному підприємстві «Шахта ім.О.Ф.Засядька» було одноголосно, без зауважень, схвалено всіма членами урядової комісії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.