Сєвєродонецьк-2 - сепаратистське шоу на замовлення Москви

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.02.2008 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4734

Улаштовуючи шоу “Сєвєродонецьк-2”, як частину виборчої кампанії у Росії, ПР відверто демонструє свою антидержавну сутність, зухвало порушуючи закон про політичні партії.

"В інтересах усієї України - не проводити "Сєверодонецьк-2" взагалі. "Регіонали" обіцяють багато сюрпризів, готують цілий літак журналістів, у тому числі з Білорусії та Росії. Це ще раз свідчить про те, що на території України відбувається антидержавна кампанія на користь президентських виборів у Росії", - сказала народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" Ольга Герасим'юк.

Як повідомлялося, 1 березня, у переддень виборів у Росії, Партія регіонів організовує з'їзд депутатів усіх рівнів. На першому з'їзді під проводом цієї партії у 2004 звучали заклики до сеператизму та федералізму.

"Про фініш передвиборчих перегонів у Росії свідчить і заява їхнього МЗС щодо того, що у Львові нібито спаплюжено історичної пам'ятки. Але ніхто достеменно не знає, хто і що там зробив, а люди, які добре знають Львів, бачили, що у телесюжеті пройшли кадри зовсім іншого місця, і аж ніяк не Пагорба Слави", - зазначила Герасим'юк. На думку депутата, це - одна з провокацій, які відбуваються в Україні перед російськими виборами.

"Якщо на Сєвєродонецький з'їзд витрачено шалені гроші, які учасники з’їзду оформили як благодійний внесок, то, напевно, це гроші не українські. Так само, як і в комуністів, які зараз щедро проплачують по областях публікації і розповсюдження проросійських повідомлень. Думаю, після 2 березня пристрасті спадуть, хоча це платівка, яка вже грає довго, і нам треба бути більш принциповими у ставленні до антидержавних проявів з боку деяких політичних сил", - наголосила Ольга Герасим'юк.

Замість післямови. Між тим, чинне законодавство України категорично забороняє на території держави діяльність політичних організацій, які фінансуються з-за кордону. Однозначно забороняється також пропаганда міжнаціональної ворожнечі та ідей, які пропогують ті чи інші дії щодо зміни конституційного ладу та порушення територіальної цілісності держави.

Наразі тілька СБУ не бачить, що за усіма типу акціями протесту стоять російські спецслужби і проплачуються вони - з-за кордону. Проте досі жодного порушника українських законів не покарано, не упіймано жодного російського шпигуна за антиукраїнську діяльність.

Це що, безпорадність чи політична воля певних державних керівників?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.