Україна не отримувала ніяких офіційних попереджень від Росії

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 1.03.2008 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4742

Україна не отримувала офіційних повідомлень від “Газпрому” про припинення постачань газу.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції.

Нагадаємо, що з 10.00 ранку 3 березня російський газовий монополіст обіцяв скоротити постачання газу для споживачів України на 25% у разі неврегулювання проблем, що накопичилися.

Після цього «Нафтогаз» заявляв про погашення газових заборгованостей за 2007 рік, проте СП «УкрГазЕнерго» запевняє, що за газ була заплачена не вся сума.

Між тим, Тимошенко повідомила, що Україна з 1 березня припиняє митне оформлення постачань газу за контрактами «УкрГазЕнерго».

«З 1 березня ми займаємо чітку позицію - ніякого розтаможування на «УкрГазЕнерго» не буде. І для цього буде рішення уряду», - сказала вона.

Прем’єр-міністр підкреслила, що домовленості, досягнуті 12 лютого Президентами України і Росії Віктором Ющенком і Володимиром Путіним, не виконуються.

«Президенти домовилися, що з 1 січня три місяці газ надходитиме безпосередньо НАК «Нафтогаз України», без «УкрГазЕнерго». На жаль, на сьогоднішній день ці домовленості порушені», - додала вона.

У теж час Тимошенко розраховує, що сторони повернуться до виконання домовленостей двох Президентів. «І в березні, квітні і травні - це будуть три місяці, коли газ надходитиме безпосередньо на НАК «Нафтогаз України», а далі (починаючи з червня 2008) без будь-яких посередників від РАТ «Газпром» «Нафтогазу», - підкреслила глава уряду.

Прем’єр-міністр також висловила жаль, що корупційна схема постачань природного газу до України «кришується на найвищому рівні».

«І доти, поки ми не знімемо ці дахи, які не дають можливості подолати корупцію в газовій сфері, у нас і далі під тиском примушуватимуть уряд розтаможувати газ на «УкрГазЕнерго», - заявила Тимошенко.

Від “Аратти”: вже не вперше українські найвищі державні діячі публічно заявляють, що корупційні схеми у газовій сфері кришуються на найвищому рівні. Проте, нам виборцям важливо знати, як же ж призвище отієї вищорівневої криші?

Ми звертаємося до Юлій Володимирівни із публічним проханням: назвати врешті народові “героїв” поіменно. Щоб потім ГПУ було ліпше працювати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.