Ізраїльський історик: євреїв ніколи не існувало

Автор/джерело -  © MIGnews.com



Дата публiкацiї - 4.03.2008 17:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4752

Професор Тель-Авівського університету, історик Шломо Занд запевняє, що не існує такої нації, як євреї, а вигнання євреїв з історичної батьківщини - не більше ніж сіоністський міф для виправдання створення держави Ізраїль.

Історик в своїй книзі "Коли і як ви стали євреями" пише, що як такого єврейського народу не було, а існували групи людей, що сповідали іудаїзм.

Занд також стверджує, що вигнання євреїв - фікція. Він пояснює, що римляни в принципі не удавалися до вигнання завойованих народів, а з приходом арабів, за його словами, більша частина іудеїв прийняла іслам і асимілювалася в суспільстві. Він робить висновок, що сучасні палестинці - нащадки тих самих іудеїв, що асимілювалися.

Занд не заперечує міграцію євреїв до Вавілона, але стверджує, що в більшості випадків вона була добровільною.

Історик також робить суперечливий (на думку MIGnews.com) висновок, що іудеї насаджували свою релігію серед сусідів, наводячи цитату з книги Естер. Занд також цитує раніше проведені в Ізраїлі дослідження, що не удостоїлися публічного обговорення. Він детально описує іудейське царство на півдні Аравійського півострова й іудейських варварів в Північній Африці. На його думку, єврейська община Іспанії (сефарди) виросла з арабів (з числа тих, що прийняли іудаїзм), які завоювали Іспанію у християн-європейців.

Ашкеназі, з погляду ученого, - нащадки Хазарського каганату, що пішли на північ. Занд підкреслює, що ідиш став сумішшю хазарського діалекту, який принесли купці, і німецького.

Існування общин, що сповідали іудаїзм серед всіх рас і на всіх континентах, наштовхнуло Занда на думку, що більша частина загальноприйнятих історичних істин про історію єврейського народу є вигадкою основоположників сіонізму, які вигадали цілий перелік догм, що межують з расистськими тезами.

Ізраїль повинен відмовитися від формулювання "Єврейська демократична держава" і стати державою для всіх, робить висновок учений.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.