Газова війна. На крантиках іще залишився запас різьби, як козиного агрументу

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 4.03.2008 21:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4754

“Газпром” скоротив о 20.00 мск (19.00 за київським) ще на 25% постачання газу в Україну. Не виключаються подальші скорочення постачань газу, обумовленні міжнародними договорами та публічними домовленостями Президентів.

Різьба на венилі - найінтелектуальніший аргумент керманичів московитської “наддержави”

Про це заявив офіційний представник ВАТ «Газпром» Сергій Купріянов.

Під силовий тиск в ультиматуми, «Газпром» закликає Україну негайно відновити переговорний процес з постачань газу в країну.

«Ми закликаємо українську сторону до негайного відновлення переговорів», - сказав Купріянов.

Представник «Газпрому» не виключив ще одного скорочення постачань, якщо Україна не повернеться до переговорів з концерном: «Якщо українська сторона так і не повернеться за стіл переговорів, я не виключаю, що буде прийняте рішення про ще одне скорочення постачань».

«Переговори не тільки не зрушилися з мертвої точки, але навіть і не були відновлені. Наші українські колеги не прилетіли до Москви. Єдиною відповіддю з їх боку став прес-реліз, в якому фактично стверджується, що компанія «Нафтогаз України» може почати несанкціонований відбір газу з обсягів, призначених європейським споживачам. Тому за станом на даний момент постачання газу для споживачів України, як і було заявлено раніше, скорочені ще на 25%», -сказав Купріянов.

Він пояснив, що на 27 млн. кубометрів на добу скорочені постачання по газовимірювальній станції (ГВС) «Суджа» і на 8 млн кубометрів - по ГВС «Валуйки».

«Ми закликаємо українську сторону негайно продовжити переговори, при цьому, безумовно, постачання газу європейським споживачам продовжуються в повному обсязі», - додав Купріянов.

Як повідомлялося, сьогодні «Газпром» скоротив ще на 25% постачання газу в Україну, довівши загальне скорочення постачань палива до 50%.

Після цього скорочення добові постачання газу в Україну складуть 69,3 млн. куб. м на добу.

НАК «Нафтогаз України» вважає, що обмеження постачань газу до України суперечать головному принципу технічних умов взаємин між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» в газовій сфері. «А саме забезпечення НАК «Нафтогаз України» безперебійного і безаварійного транзиту російського газу для європейських споживачів, за умови забезпечення газового балансу України», - наголошується в повідомленні.

Від “Аратти”: незабаром російські керманичі публічно поздоровлятимуть тамтешнє жіноцтво із традиційним совітським святом - Жіночим Днем, який завдяки українському керівництву, має повне право називатися Міжнародним.

Лунатимуть пафосні високопарні фрази та дифірамби від чоловіків-політиків. А поза тим - ті ж самі особи не вибираючи засобів, не зважаючи на такі забобони, як честь - воюватимуть із жінкою-прем'єром. Щоб на її місце протягнути нікчемного чоловіка, гопника. Як за біографічним минулим, так і за станом душі.

І за для отих шкурно-дерибанних устремлінь вони ладні на все, навіть залишити без тепла та елементарних санітарних умов сотні тисяч породіль і немовлят в Україні.

А може для Путіна і Медвєдєва українці - гої, по відношенню до яких, їм, “обранним”, можна усе?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.