Кіркоров наступив на комуністичне достоїнство. Комуністи подають до суду

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.03.2008 17:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4769

Комуністи бояться, що 8 березня, про яке негативно висловився Кіркоров, та інші «пролетарські» свята відмінять.

Приводом для звернення до суду стало інтерв'ю відомого співака одній із газет, де він назвав 8 березня «диким святом Клари Цеткін, яке давно себе віджило». Ображеними себе почувають навіть не жінки, а комуністи, причому чомусь лише комуністи Санкт-Петербурга і області. На цьому тижні вони готуються відправити до суду позов Кіркорову про захист честі та достоїнства. До справи вони також намагаються долучити нащадків Клари Цеткін і Рози Люксембург, повідомляє газета ВЗГЛЯД.

«Комуністи Петербурга і Ленінградської області» подають до Московського міського суду позов про захист честі та достоїнства чоловіків і жінок, що входять в цю організацію, проти відомого співака Філіпа Кіркорова. Приводом стала недавня публікація в одній з російських газет. На питання кореспондента видання «які подарунки Ви робите жінкам на міжнародний жіночий день» співак відповів, що «8 березня - страшне, дике свято Клари Цеткін, воно давно себе віджило, це привід зайвий раз напитися».

«До нас вже поступили безліч листів і дзвінків від жінок, обурених словами Кіркорова, - розповів кореспондентові лідер «Комуністів Петербургу» Сергій Малінковіч. - Він образив не просто свято, яке відзначають комуністи, він образив державне свято Росії і повинен понести за це покарання. Позов до співака вже складений і протягом тижня він буде поданий до Мосміськсуду. Ми вимагатимемо відшкодування морального збитку у розмірі 10 мільйонів рублів».

За словами Малінковіча, Кіркоров своєю заявою образив також засновників міжнародного жіночого дня - Розу Люксембург і Клару Цеткін (саме вона в 1910 році на Міжнародній конференції жінок-соціалістів в Копенгагені запропонувала святкувати цю дату як заклик до жінок включитися в боротьбу за рівноправ'я). Комуністи Петербургу вже відіслали лист до німецької компартії і попросили колег знайти нащадків німецьких революціонерок. Якщо вони будуть знайдені, то зможуть приєднатися до позову проти Кіркорова.

«Фанати Кіркорова, я знаю, заявляють, що наша ініціатива - це проплачена акція. Нісенітниця! До супротивників Кіркорова по шоу-бізнесу ми не маємо ніякого відношення. Ми ж політична організація, а не музична».

Малінковіч вважає, що слова Кіркорова можуть стати свого роду пробною кулею по скасуванню 8 березня, а потім і решти всіх «пролетарських і комуністичних» свят: 1 травня, 9 травня. «7 листопада відмінили ж», - говорить він.

«Таке рішення проводить найбільш реакційна частина істеблішменту, - упевнений комуніст. - 8 березня під загрозою. Це не якийсь там безідейний День всіх закоханих, якому нічого не загрожує. Це день, коли ми згадуємо про соціальну роль жінки в суспільстві. А Кіркоров хоче зробити жінку служницею, відправити її на кухню. Ми повинні дати йому жорстку відсіч».

Малінковіч закликає вимикати телевізор, коли там виступає Кіркоров, не слухати радіо з його «пісеньками про зайчика», бойкотувати його концерти.

«Комуністи Петербургу» чекають, що після останніх заяв популярність Кіркорова повинна впасти, жінки просто повинні перестати ходити на його концерти. У Санкт-Петербурзі йому вже точно буде несолодко, обіцяють місцеві борці за права прекрасної половини людства. Малінковіч обіцяє, що і на своїй історичній батьківщині в Болгарії Філіп Кіркоров навряд чи знайде підтримку. За його словами, болгарські комуністи в курсі цієї історії і вже надіслали листа про підтримку колег з Петербургу.

Проте представники культурної громадськості Санкт-Петербурга заяви комуністів серйозно не сприймають. Зокрема, дурістю їх назвав Михайло Боярський.

«Комуністи Петербургу» - організація лівого спрямування в Петербурзі, що не входить до складу КПРФ. Проте в лавах «Комуністів Петербургу» близько третини членів є членами КПРФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.