МЗС України: Росія паплюжить пам’ять жертв Голодомору

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.03.2008 17:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4770

Міністерство закордонних справ України відреагувало на заклики російських чиновників не визнавати Голодомор.

У коментарі МЗС України, розповсюдженому прес-службою Міністерства сказано, що заклики російських офіційних осіб не визнавати Голодомор 1932-33 років геноцидом є несумісними з декларованим стратегічним партнерством двох країн і підривають віру у щирість таких декларацій з боку РФ.

"В Україні це звернення було сприйнято з обуренням.

Заяви такого характеру, з якими періодично виступають російські представники, є по суті ні чим іншим, як цинічною спробою принизити і спаплюжити пам’ять мільйонів наших невинно замордованих та заморених голодом братів та сестер, стерти навіть згадку про цю кричущу сторінку кривавого літопису комуністичного тоталітарного режиму.

Слід врешті решт відверто заявити, що подібні заклики російських офіційних осіб є несумісними з декларованим стратегічним партнерством наших двох країн і підривають віру у щирість таких декларацій з боку РФ", - сказано в коментарі МЗС.

Нагадаємо, - постійний представник Росії при ООН в Женеві Валерій Лощінін закликав відмовитися від спроб кваліфікувати масовий голод 32-33-го років минулого століття як геноцид.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.