Президент Ющенко вважає, що треба бути готовими до нових газоватів

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.03.2008 19:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4775

Президент України Віктор Ющенко наголошує, що Україна має бути готовою до нової ціни на газ.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Черкаській області.

«Великі є питання по адаптації нової газової ціни, і до цих речей ми повинні бути готові – чи то у вигляді національного резерву, чи то у вигляді формування самодостатніх бюджетних стосунків», - сказав Ющенко.

Президент додав, що всі ці питання треба диверсифікувати.

Натомість прем'єр Юлія Тимошенко впевнена, що впродовж поточного року ціни на газ змінюватися не будуть і залишаться на рівні минулого року.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції.

Тимошенко повідомила, що зараз «Нафтогаз» у Москві веде переговори з «Газпромом» щодо ціни на газ для України і довгострокових контрактів щодо забезпечення України природним газом.

«Нам дуже потрібно отримати стабільність у системі постачань природного газу в Україні. Зараз ми можемо говорити, що на цей рік ми утримаємо ціну 179,5 доларів. Це в найкращому випадку, і немає підстав хвилюватися, що ціна буде збільшена», - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що, наступного року Україні необхідно буде пройти етап переговорних процесів, як з Росією, так і з країнами Середньої Азії щодо цін на газ.

Також Тимошенко повідомила, що коли вона володітиме повністю інформацією, то поінформує суспільство.

Тимошенко зазначила, що зараз рано говорити про підвищення цін на природний газ в 2009 році.

«Зараз рано говорити про зростання цін в 2009 році на природний газ. Рано, поки не завершилися переговорні процеси», - сказала Тимошенко.

Між тим, нардепи ПР вже активно розпускають чутки, що нібито у Москві урядові перговорники вже підписали контракт на ціну $321 за тисячу кубометрів.

Втім, традиція україно-російських газових стосунків свідчить, якби такий договір було укладено - газпромівський речник повідомив би про це першим, не вдаючись до послуг шісток із ПР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.