Мирослава Гонгадзе хоче нездійсненного

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 15.03.2008 20:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4798

Вдова Георгія Гонгадзе Мирослава заявляє, що на лаву підсудних мають сісти організатори та замовники вбивства журналіста.

Таку заяву Мирослави Гонгадзе наводить її адвокат Валентина Теличенко в зв’язку з оголошенням вироку трьом виконавцям убивства Гонгадзе.

"Покарання виконавців злочину не можна вважати завершенням справи. На лаву підсудних мають сісти організатори та замовники вбивства", - йдеться в заяві.

"Поки покарання не понесуть усі причетні до вбивства Георгія, ні президент, ні інші високопосадовці не мають права сказати суспільству та міжнародній спільноті, що справа Гонгадзе завершена", - наголошується в заяві.

Також вдова журналіста наголошує, що судове рішення у справі вбивства Георгія юридично закріплює факт, що за часів режиму Кучми підрозділи чи окремі працівники міліції використовувались для виконанні політично замовних злочинів.

"15 березня вирок отримали працівники міліції, яких високопосадовці використали для вбивства людини, яку вони б мали захищати - громадянина України і журналіста Георгія Гонгадзе", - зазначається в документі.

"За часів правління Кучми багато політичних опонентів та незручних журналістів гинули при незрозумілих обставинах, причини їхніх смертей ніколи не були розкритими. Цей злочин став іншим. Сьогодні можна з впевненістю сказати, що усі наші зусилля за сім з половиною років як з нами нема Георгія не були даремними", - наголошує Мирослава Гонгадзе.

Вона також вважає, що після винесення вироку можна сказати, що "злочин частково покараний".

"Вирок у справі Георгія може послужити нам з вами усвідомленням, що навіть у стані беззаконня, яке досі панує в Україні, можна добитись хоча б часткової але справедливості. А усім правоохоронцям назавжди стати нагадуванням того, що злочин буде покараний, і їхній обовязок служити закону та людям, а не системі чи своєму начальству", - наголошується в заяві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.