Дам, не дам? Дамська горілка — для справжніх дам!

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.03.2008 01:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4800

Російські виробники алкоголю поклопоталися про кращу половину людства. В країні, де офіційно зареєстровано 2,5 мільйона алкоголіків, з`явився новий міцний напій, призначений лише для жінок.

Дам, не дам? Дамська горілка — для справжніх дам! Чи не так, дівчата? Фото - Reuters

Про нову горілку “Дамську” і жіночий алкоголізм в Росії пише іспанське видання El Pais із посиланням на Reuters.

“Між нами, дівчатками” - такий слоган нової марки горілки, реклама якої в пізнаваному образі Мерлін Монро заполонила з початку року в Росії сторінки жіночих журналів і стіни в метро.

Фірма “Дейрос” в грудні почала випуск горілки “Дамська”, яка, за словами творця напою, Ігоря Володіна, "не шкідливіше за шоколад". Проте новий продукт турбує медиків, що побоюються нової хвилі алкоголізму серед росіянок.

Творці горілки стверджують, що вона ідеально підходить до салату після занять в спортзалі. Виробники поклопоталися про елегантний дизайн пляшки з сріблястою етикеткою в бузкових тонах.

За словами психолога реабілітаційного центру для алкоголіків і наркоманів Юрія Сорокіна, 60% пацієнтів, що мають проблеми з алкоголем, - жінки. Не оминає ця доля і дружин російських мільйонерів.

Турбота про здоров`я жінок по-російськи

За даними Інституту соціальної та судової психіатрії ім. Сербського в Росії - близько 2,5 млн алкоголіків, проте, за словами співробітників центру, реальні показники в сім разів вище офіційних. "Я вважаю, що алкоголізм - величезна проблема в Росії, така ж величезна і прихована, як підводна частина айсберга", - запевняє Сорокін.

Виробник “Дамської” наполегливий: "Росіянкам потрібний був свій власний напій. У Москві є рожеве таксі тільки для жінок, блискучі сигарілли, але не було горілки. У цій країні діабетиків більше, ніж алкоголіків, і ніхто поки що не заборонив рекламу шоколаду", - додає Володін.

Горілка, що випускається з грудня минулого року, виробляється на винно-горілчаному заводі в Санкт-Петербурзі. У Росії ринок горілки, за словами Володіна, щорічно зростає приблизно на 15%, частково завдяки продажу його пляшок, ціна яких складає 250-280 рублів, а значить, його купувальниці - в основному заміжні, освічені і забезпечені жінки.

Горілка “Дамська” позиціонується як преміальний продукт. Це буде лінійка напоїв з п'ятьма різними смаками. Їхня міцність складе традиційні 40 градусів. На розкрутку нового бренда буде витрачено 8 млн. доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.