Російські нафтортрейдери сезонно “гріють руки”, а проплачені “експерти” втюхують про світові тенденції

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.03.2008 11:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4801

Від учора, 17 березня, в Україні ціни на нафтопродукти шокували водіїв остаточно - вони впритул наблизилися до 6 грн./л.

Експерти пояснюють, що це викликано підвищенням світових цін на нафту з $103 до $109 за барель (160 л), через що тонна бензину в крупному опті подорожчала на 4,7% або на $40, а тонна дизпалива - на 3,9% або на $38. Але кому від цього легше?

Виконавчий директор консалтингової компанії UPECO Сергій Куюн визнав, що колишні прогнози про підвищення цін до 5,8 грн. за літр бензину А-95 лише до кінця березня виявилися дуже оптимістичними. Куюн повідомив, що вже сьогодні, з урахуванням того, що приблизно 50% нафтопродуктів Україна імпортує, створені передумови для подорожчання А-95 і дизпалива (ДТ) до 6 грн. за літр. Але завдяки наявним запасам дешевшого палива, можливо, вдасться відтягнути підвищення цін до 6 грн. на 7-10 днів. При цьому він навіть не прогнозує, коли ціни зупиняться.

Експерт Центру ім. Разумкова Олександр Жолудь вважає, що нафта подорожчає до кінця осені до $125-130 доларів за барель і зупиниться, а ціна бензину в Україні дійде до 7,8-8 грн. Раніше фахівці передбачали зростання цін до 7,5 грн. до початку осені-2007.

А ось директор Науково-технічного центру "Психея" Сергій Сапегін вважає, що ціна бензину в Україні спекулятивно завищена: імпортний А-95 повинен коштувати 5,5 грн./л, наш -5,30. Зараз готується меморандум між урядом і нафтотрейдерами про встановлення справедливої ціни, тому цілком реально, що після його підписання (кінець березня-квітень) нафтопродукти подешевшають до 5,5 грн./л і нижче.

Поки найвищі ціни на нафтопродукти зафіксовані в Криму: А-95 - 5,85-5,95 грн./л, ДТ - 5,80-5,90, далі йде Донецьк - відповідно 5,80-5,90 і 5,80-5,85. У Києві ціни трохи нижче: 5,65-5,75 на бензин і дизпаливо. У Львові учора увечері А-95 і ДТ подорожчали на 10 копійок- до 5,75 грн./л. Водії поступово починають запасатися бензином, заливаючи його в каністри або переходять з 95-го на дешевший 92-й (виграш 25-30 коп. на літрі). Ще варіант - заправлятися на невеликих АЗС з самообслуговуванням, можна таким чином заощадити 15-20 коп. на літрі.

Від “Аратти”: віслюкова сеча совковського розливу під різноманітними зашифрованими октановими марками, яку пропонують російські монополісти українським покупцям за шаленні гроші, відповідно із численними дослідженнями споживчих експертиз - насправді має мало спільного із справжнім пальним, яке потребують двигуни автівок.

Проте, кожного року, двічі, а то й тричі поспіль апетити "стратегічних партнерів" родини Ющенків(а до нього - Кучми) - помітно зростають. Звісно, за рахунок спорожнення кишень пересічних українців-виборців, які, як записано у Конституції, є єдиним джерелом влади в Україні.

І кожного разу на шпальти газет і телеекрани традиційно виповзає проплачена масовка “експертів” та липових “авторитетів”, які втюхують соціуму(біомасі, народу) про якісь мутно-загадкові “світові тенденції”. По-народному кажучи, примітивно і нагло брешуть.

Бо, насправді біржові котування торгів по оптових ф'ютчерсних контрактах на сиру нафту(до того ж, далеко не російську, із сіркою, парафінами та іншими важкими фракціями, із якої виробляють пальне українським споживачам) стосуються продукції, яка буде відвантажена споживачеві лише через декілька місяців.

Ніхто, звісно, не каже, що бірожові котування стосуються виключно тих, хто купує сировину на означених біржах, а відтак, через декілька місяців матиме повне право дещо змінити ціни. А на якій біржі купують сировину українські НПЗ, що належать росіянам? Та ні на якій. Бо працюють за кучманоїдною давальницькою схемою, яка була умовою щедорого дару від Леоніда Даниловича.

А що ж впливає на ціноутворення? Ми бачимо виключно три стимулюючі фактори, які із світовим ринком пального нічого спільного не мають. Це: експортне мито РФ на нафту і нафтопродукти(визначається дивлячись у стелю та на особисті потреби вищого чиновництва Росії); групові спекулятивні апетити монополістів-терйдерів; сумами відкатів “стратегічним партнерам”, тобто вищому державному керівництву України.

Все інше, на кшталт дисбалансу попиту і пропозиції, - чистий лохотрон для народу.

А ви сподівалися на щось інше?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.