Добкін і Гепа плавно пішли на посадку. За розкрадання

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.03.2008 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4802

У рамках загальнодержавної програми по боротьбі із корупцією в органах влади 17 березня 2008 року слідчими СБУ порушено кримінальну справу за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем посадовцями Харківської міської ради.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Правопорушення були виявлені під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Харківської міської ради, яка проводилась Контрольно-ревізійним Управлінням в Харківській області.

Службою безпеки України на сьогодні встановлені факти незаконних витрат бюджетних коштів на суму близько 1,5 мільйона гривень. Загалом вказана ревізія виявила у діяльності Харківської міськради різного роду порушення на суму 2,4 мільйонів гривень.

Кримінальну справу порушено за фактом скоєння злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі від 7 до 12 років.

Справа розслідується Харківським УСБУ під наглядом Генеральної прокуратури України та перебуває на контролі Центрального апарату СБУ.

Служба безпеки України висловлює сподівання, що і співробітники міськради, і її керівництво сприятимуть розслідуванню та поверненню громаді міста всіх незаконно привласнених бюджетних коштів.

Між тим, вчора на прес-конференції секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес(Гепа) заявив, що йому стало відомо про підготовку «широкомасштабної провокації», яку має провести Управління СБУ в Харківській області на чолі з начальником Андрієм Мухатаєвим «стосовно Харківського міського голови, членів виконавчого комітету, міської ради та в цілому органів місцевого самоврядування».

Сьогодні вранці до Харківської міськради прибула група співробітників УСБУ на чолі з начальником слідчого відділу для здійснення вилучення документів у керівництва Харкова у рамках розслідування кримінальної справи за фактом незаконної розтрати коштів у особливо великих розмірах, у якому звинувачують представники міської влади Харкова.

Як повідомили інформагенції, Кернес відмовляється підписувати постанову про вилучення документів у його кабінеті, яку йому намагаються вручити працівники Управління СБУ в Харківській області.

Відповідно до чинного законодавства, підозрюваний має право не підписувати документи слідчого, що не звільняє його від участі у слідчих діях і тим більше не є підставою для їхнього припинення. В цьому випадку замість нього підписуються два свідки, які водночас, засвідчують добровільну відмову підозрюваного та виконання слідчим процесуальних дій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.