Сьогодні Президент Ющенко поговорив із нардепами-самооборцями

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.03.2008 18:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4816

Сьогодні, 20 березня, відбулася зустріч депутатської групи “Народна самооборона” з Президентом України Віктором Ющенком.

Як повідомив народний депутат України Тарас Стецьків, на обговорення було винесено три групи питань.

Перша – щодо 12 законопроектів, ухвалення яких було обумовлено коаліційною угодою і які Президент вже подав до Верховної Ради як першочергові. Йшлося, зокрема, про закони про Кабінет міністрів України, про місцеві адміністрації та про місцеве самоврядування.

«Ми сказали, що після доопрацювання і внесення найнеобхідніших правок ми проголосуємо за ці законопроекти», – сказав Тарас Стецьків.

Другим питанням, за словами народного депутата, стало обговорення ситуації в Києві та пошук шляхів якнайкращого розв’язання проблеми. «Президент зауважив, що підтримує ідею дострокових виборів у Києві і що навіть має пропозицію щодо кандидатури», – розповів член депутатської групи «Народна самооборона».

За словами Тараса Стецьківа, під час обговорення цього питання народні депутати довели до Президента свої аргументи стосовно ухвалення постанови про перевибори в Києві, наголосивши при цьому, що таким чином вони реалізують основне гасло «Народної самооборони», проголошене минулої виборчої кампанії. Адже саме «Народна самооборона» була ініціатором відставки Київського міського голови.

«Ми наголосили на своїй послідовності в цьому питанні і попросили Президента, як гаранта Конституції, вжити всіх заходів, щоб ці вибори відбулися», – сказав Тарас Стецьків.

Третьою темою для обговорення стала пропозиція блоку «НУ-НС» заслухати звіт Генпрокурора в стінах парламенту. «Ми зійшлися на тому, що демократична коаліція найближчим часом внесе це питання до порядку денного пленарного засідання і, відповідно, розгляне його», – розповів Тарас Стецьків.

Народний депутат також зазначив, що «Народна самооборона» зацікавлена в зміні Генерального прокурора України. «Ми б вітали внесення на розгляд Верховної Ради кандидатури, яку раніше висувала наша політична сила», – сказав член депутатської групи «Народна самооборона».

За словами Тараса Стецьківа, Президент погодився вести із фракцією «НУ-НС» постійний діалог, щотижня обговорюючи з народними депутатами нагальні державні справи. «Якщо ми матимемо такий діалог без посередників, то наявні проблеми у стосунках між Президентом та фракцією будуть зняті» – переконаний народний депутат.

Між тим, народний депутат від НС Давид Жванія теж прокоментував сьогоднішню зустріч Президента з НУ-НС. Він розповів, що під час зустрічі Ющенко розкритикував поведінку Народної самооборони у парламенті.

"Говорив Президент. Ми ні про що не говорили. Він говорив про те, що ми "Народна самооборона", погано розуміємо тенденції й процеси, які відбуваються в парламенті. І ми повинні бути єдиною командою й слухати ті команди, які надходять... Натякнув, це в дуже легкій формі сказано, він був здивований нашою поведінкою ", - розповів Жванія про розмову з Президентом.

При цьому він відмовився уточнити, чим конкретно незадоволений Ющенко.

Відповідаючи на запитання, чи були якісь установки від Президента на подальшу поведінку депутатської групи Народна самооборона,

"Як кулак, зібраний в одну силу, слухати те, що скаже Балога. Балога - це я", процитував Жванця слова Президента.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.