Регіонали улаштували чергову бузу у парламенті. На замовлення?

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 21.03.2008 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4817

Фракція Партії регіонів вимагає відкликання українських миротворців з Косово.

Про це заявив в інтерв’ю журналістам лідер фракції Віктор Янукович.

Він зазначив, що сьогодні на раді фракції за участю фахівців було розглянуто дане питання. «Розібрали деталі, які виникли під час загострення цієї ситуації», і «практично одностайно прийняли рішення, що будемо порушувати питання про відкликання нашого миротворчого контингенту з Косово», - повідомив Янукович.

Він наголосив, що відповідний проект постанови вже зареєстровано у Верховній Раді.

Лідер фракції Партії регіонів підкреслив, що «ми не можемо допустити, щоб наших хлопців там вбивали». За його словами, Верховна Рада своє рішення щодо участі миротворчих сил у Косово приймала «з обов’язковим пунктом, що ми не приймаємо участі у воєнних діях». Однак зараз там ситуація загострилася, вказав він. Янукович підкреслив, що «сили ООН, сили НАТО, які там присутні, вони прийняли участь в цій операції, а як щит був використаний наш поліцейський контингент».

На його переконання, в цій ситуації Міністерство внутрішніх справ повинно було «тримати на контролі будь-які дії, які спрямовані на воєнні операції, і цього не допускати", бо це «порушення закону», бо це «війна не наша».

Янукович заявив, що "ми ні в якому разі не будемо підтанцьовувати тим політичним силам світовим, які сьогодні роздмухують воєнні конфлікти в світі». «В Косово Україна надалі не може бути присутня», - наголосив він.

За словами Януковича, фракція закликатиме народних депутатів і з коаліції, і з опозиції підтримати постанову про відкликання українців із Косово. На його думку, в результаті цього голосування «ми побачимо тоді в залі, хто патріоти, і, як кажуть, хто займає іншу позицію».

Для переконливості члени фракції Партії регіонів заблокували трибуну парламенту.

Водночас, фракція Партії регіонів вимагає звільнити Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ у зв’язку з тим, що він надав Верховній Раді неправдиву інформацію про інцидент з українськими миротворцями у Косово.

Про це сьогодні під час пленарного засідання парламенту заявив перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«У зв’язку з тим, що міністром внутрішніх справ була тут надана неправдива інформація, то рада фракції ставить питання щодо подальшого перебування Луценка на посаді», - сказав він.

Єфремов наголосив, що інцидент, який стався з миротворчим контингентом в Косово, пов’язаний із життям багатьох людей. За його словами, українські миротворці надалі не повинні брати участь у конфліктах, що можуть завдати шкоди їхньому здоров’ю та життю.

Як повідомлялося раніше, вранці 17 березня під час проведення спецоперації зі звільнення захопленої території і приміщення суду в північній частині міста Митровиця (Косово) під час сутичок було поранено 21-го працівника Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в Косовому.

Поранений під час зіткнень Ігор Кіналь помер 17 березня о 22.00 від численних осколкових поранень після проведеної операції.

20 березня міністр внутрішніх справ України Луценко виступив у парламенті з інформацією про цей інцидент і закликав Верховну Раду не приймати рішення про відкликання українських миротворців з Косово.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.