Президент Ющенко планово зустрічається із Тимошенко та Яценюком

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.03.2008 13:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4820

Президент України Віктор Ющенко проводить традиційну щотижневу зустріч із Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та Прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це повідомляє перес-служба.

Зустріч перших осіб держави відбувається в контексті започаткованого з початку поточного року постійного діалогу у форматі Президент України – Прем'єр-міністр – Голова Верховної Ради.

Зокрема, під час зустрічі планується обговорити ситуацію у сфері бюджетного відшкодування ПДВ та застосування податкових векселів у рахунок сплати податку на додану вартість під час імпорту товарів. Підтримуючи необхідність обмеження застосування податкових векселів, Ющенко вважає за необхідне звернути увагу на окремі проблемні питання, пов'язані з відміною векселів.

Також одним із питань порядку денного зустрічі стане узгодження напрямів діяльності Кабінету Міністрів України в сфері приватизації до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 лютого 2008 року «Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки у сфері приватизації та концептуальні засади їх реалізації».

Рішенням РНБОУ від 15 лютого уряду доручено не допускати приватизацію підприємств, віднесених до стратегічних галузей економіки, до затвердження в установленому порядку програм розвитку таких галузей. До переліку стратегічних галузей економіки віднесено паливно-енергетичний, оборонно-промисловий комплекси, транспортну галузь, житлово-комунальне господарство. Президент України вважає за необхідне невідкладно привести у відповідність із зазначеним рішенням Ради національної безпеки і оборони України нормативно-правові акти уряду у сфері приватизації. Необхідно розробити чіткий графік приватизації, враховуючи готовність окремих підприємств до приватизації та орієнтовний обсяг надходжень, який може забезпечити їх продаж.

На зустрічі також обговорюватиметься питання внесення змін до Закону про Державний бюджет України на 2008 рік.

Окремої уваги буде надано питанню щодо збільшення квот на експорт зерна.

Президент сподівається, що результатом сьогоднішньої зустрічі стане прийняття консолідованих рішень з цих питань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.