Проти іноземної інформаційної експансії має боротися не тільки держава, а й українці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.03.2008 15:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4823

Нардеп Володимир Ар'єв переконаний, що із інформаційною експансією в українському національному просторі повинні боротися самі українські медійники, а не тільки держава

“Я повністю поділяю точку зору Президента щодо ситуації в інформаційному просторі України”.

Про це в інтерв’ю журналістам сказав народний депутат від фракції НУНС Володимир Ар’єв, коментуючи заяви Президента про інформаційну експансію іноземних держав, як головну загрозу національній безпеці України.

21 березня на засіданні РНБОУ Президент Ющенко заявив, що інші держави проводять в Україні “інформаційно-психологічні кампанії з тих чи інших питань, щоб дезінформувати суспільство або проводити кампанії не в інтересах нашої держави”, за словами Ющенка, це стосується питання національної єдності, територіальної цілісності, мови, культури, релігії, євроатлантичних прагнень України.

“Я б не обмежився лише іноземними ЗМІ, які проводять політику інших держав в Україні”, - зауважив Ар’єв.

“Українські ЗМІ також часто використовують російський продукт, який не завжди є коректним стосовно України, її політики та історії”, - зазначив він.

За словам народного депутата, “держава повинна контролювати виконання законів України”.

Підвищити ефективність контролю в інформаційній сфері, на думку Ар’єва, можна шляхом “вивчення і застосування позитивного досвіду іноземних країн”. За його словами, до контролю в інформаційній сфері “слід залучити не лише державні структури, а й громадські організації”.

“Це буде справедливо і ефективно”, - зазначив Ар’єв.

Замість післямови. Той самий світовий досвід, про який говорив колега Ар'єв, передбачає механізм державного замовлення на інформацію. Зокрема - на об'єктивне висвітлення подій в державі та діяльності органів державної влади. При чому, зазначене замовлення, хоч і фінансується за рахунок платників податків, абсолютно не передбачає публічне “облизування дупи” певних державних посадових осіб, які тимчасово розпоряджаються цими коштами.

Чи є таке замовлення в Україні - судіть самі. Але поки його не буде, напевно не варто репетувати про національний інформаційний простір.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.