РУХівці вимагатимуть відставки Медведька. За небажання розкрити убивство Чорновола

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.03.2008 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4826

ГПУ старанно уникає ретельного розслідування обставин загибелі Героя України В'ячеслава Чорновола. Змінюються прокурори, псуються тони паперу, а у справі - одні запитання і жодних відповідей.

«Нещодавно я вкотре звернувся з листами до Генерального прокурора України, до Міністра внутрішніх справ та Голови служби безпеки з вимогою поновити і поінформувати про результати розслідування справи вбивства Вячеслава Чорновола. Натомість, минулого місяця Генеральний прокурор Медведько, виступаючи на засіданні комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, заявив, що загибель В. Чорновола була не навмисним вбивством, а випадковим ДТП», - зазначив Борис Тарасюк сьогодні на прес-конференції.

За словами Тарасюка, «ми про це чули і від попередніх генпрокурорів та міністрів внутрішніх справ. Це є свідченням того, що Генпрокуратура продовжує відкидати версію, яка є найбільш імовірною, тобто замах на Вячеслава Чорновола. Про це свідчить і виступ заступника генпрокурора Миколи Голомши, який наприкінці минулого року заявив про те, що версія про ймовірний замах на життя державного діяча не знята і активно відпрацьовується».

«За словами Голомши, це пояснюється нещодавно отриманими результатами експертизи, проведеної польськими фахівцями, - сказав Тарасюк. - Отже, ми є свідками двох суперечливих заяв, які зроблені з одного й того ж відомства - Генеральної прокуратури. Це говорить про те, що у нас не зменшились сумніви щодо бажання правоохоронних органів здійснити розслідування і довести справу до суду, а посилились ці сумніви внаслідок діяльності Генпрокуратури і генпрокурора зокрема».

«На жаль, всі зусилля, яких докладав і Народний Рух України, і народні депутати, звертаючись до правоохоронних органів та Президента не дали результату. По-перше, НРУ ніколи не перестане звертатися до правоохоронних органів за справедливістю, доки вбивці та замовники вбивства Вячеслава Чорновола не постануть перед судом. Ми будемо вимагати відставки генпрокурора». - зазначив Тарасюк.

Нагадаємо, минуло 9 років як на трасі Бориспіль-Золотоноша трагічно обірвалося життя видатного політичного і громадського діяча, лідера національно-демократичних сил, народного депутата, Голови Народного Руху України Вячеслава Максимовича Чорновола та його помічника-консультанта Євгена Павлова.

Наразі ГПУ вперто не бажає провести повне і всебічне розслідування цієї справи, із усіх сил чіпляючись за надуману офіційну версію, яка не витримує елементарної критики.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.