Кримська традиція. Заарештований бандит виявився народним обранцем

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.03.2008 18:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4827

Сімферопольського депутата міліція затримала у Севастополі, коли він намагався вчинити насильство над колишньою дружиною.

46-річний народний обранець раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за подвійне вбивство громадян Грузії, яке він скоїв ще у травні 1995 року в Сімферополі.

Однак, завдяки корумпованим зв’язкам в органах влади, тоді йому вдалося уникнути кримінальної відповідальності. Замість статті 115 „Умисне вбивство” Кримінального Кодексу України слідство перекваліфікувало скоєний ним злочин на «вбивство у стані афекту», тож на підставі статті 106 „Звільнення від кримінальної відповідальності та відбування покарання у зв’язку із закінченням строків давності” вбивця ніякого покарання фактично не поніс. Більше того - він продовжував залишатися в складі організованого злочинного угрупування. Потім зловмисника вдруге намагалися притягнути до кримінальної відповідальності за вимагання. Однак з потерпілого „зробили” душевно хворого та запровадили до психіатричної лікарні. А немає потерпілого – немає й злочину.

Не зрікся затриманий злочинного бізнесу вже й на депутатській роботі. Останнім часом він спеціалізувався на вимаганнях у дрібних приватних підприємців, що працювали на Привокзальній площі Сімферополя.

А затримали депутата у Севастополі, коли він приїхав до колишньої дружини. Як з’ясувалося, тут він бував нерідко: погрожував, бив жінку та її нинішнього чоловіка, викрадав дитину. Саме заява колишньої дружини про погрозу вбивства й стала однією з підстав для затримання зловмисника працівниками міліції. До речі, у депутата райради було вилучено обріз гвинтівки іноземного виробництва.

Наразі вивчається причетність зловмисника до інших злочинів. Правоохоронці також планують переглянути якість слідства у кримінальних справах за злочинами, які інкримінувалися учаснику організованого злочинного угруповання раніше.

Нагадаємо, що переважна більшість депутатських мандатів у органах місцевого самоврядування АР Крим належить Партії регіонів, яку, як загальновідомо, очолює двічі судимий друг московських політиканів Віктор Янукович.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.