Луценко зробить самоборонну партію, як третю силу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.03.2008 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4832

“Народна Самооборона” Юрія Луценка наприкінці весни планує провести загальноукраїнську конференцію, на якій “Самооборона” може перейти у нову якість – політичної партії.

Про це сказав сам Юрій Луценко під час інтерв’ю.

«До цього часу я планую відвідати усі регіони України не лише в рамках своєї службової, а й громадської активності», – каже Юрій Луценко. На його думку, в Україні, по суті, створилася двопартійна система – з одного боку БЮТ, з іншого – Партія регіонів. Відтак виникла потреба у потужній третій силі. Міністр вважає, що саме така сила може народитися на базі «Народної Самооборони».

«Ця третя сила запропонує свій майданчик для всіх, хто вірить в ідеали Помаранчевої революції: буду радий бачити там і «нашоукраїнців», які не мають за собою шлейфу бізнес-інтересів та зрад. Хотів би бачити у цій силі і Віталія Кличка. Відкриті двері і політикам, яким з тих чи інших причин некомфортно у БЮТі чи неприйнятно перебувати у Партії регіонів», – каже Юрій Луценко.

Він запевняє, що ця сила не буде альтернативою тому ж БЮТу чи «Нашій Україні». «Ми будемо партнерами, але третя сила потрібна саме як критик і стримувач певних вождистських проявів, які були, є і будуть в існуючих партіях», – продовжує міністр.

Нагадаємо, виборчий блок «Народна Самооборона Юрія Луценка» з’явився 13 квітня 2007 року як громадський рух на базі двох партій – «Християнсько-демократичний союз» і «Вперед, Україно!». Також членами блоку на партнерських засадах стали активісти громадянського руху «Народна Самооборона», який очолював Юрій Луценко. У той період Юрій Луценко на багатьох мітингах наголошував, що «Самооборона» – це не партія і не прототип майбутньої партії, а саме широкий громадський рух, який об’єднає людей, які сповідують спільні цінності – єднання демократів, антикримінальний наступ, захист українських національних інтересів. Напередодні дострокових виборів до ВР «Народна Самооборона Юрія Луценка» і «Наша Україна» об’єдналися у спільний блок «Наша Україна – Народна Самооборона». Від «Самооборони» у список до Верховної Ради увійшли як представники різних політичних сил, так і позапартійні кандидати.

Тоді лідери виборчого блоку НУ-НС публічно заявляли, що на базі блоку невдовзі буде створено єдину політичну партію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.