Нардеп Сирота публічно зізнався, коли накладе у штанці

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 26.03.2008 15:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4839

Нардеп-литвиновець Михайло Сирота вважає, що рівність перед Законом заважатиме йому виконувати обов'язки і бути чесною людиною. І натякнув, що живе у бандиській державі.

Народний депутат від блоку Литвина Михайло Сирота заявляє, що на базі дитячого будинку «Перлина» в Одесі функціонує публічний будинок.

Про це Сирота повідомив на прес-конференції у Львові.

«В Одесі є публічний будинок, де за повій дівчатка і хлопчики 3-6 років. Насправді він називається дитячим будинком «Перлина», в ньому проживають 60 хлопчиків і дівчаток, яких гвалтують дорослі дядьки», - повідомив Сирота.

У цьому контексті Сирота наполягає на збереженні депутатської недоторканності.

«Хто «кришує» ці злочини? Правоохоронні органи. А мені говорять, що краще боротимуться, коли знімемо депутатську недоторканність. А як з цим боротися, коли у тебе немає недоторканності, якщо я почну, то чим я застрахований? Навіщо мені боротися за ваші інтереси, якщо я незахищений?» - заявив Сирота.

На думку Сироти, як тільки в Україні знімуть депутатську недоторканність, ніхто не боротиметься за інтереси людей.

«Якщо ви захочете боротися за інтереси людей, вас, як мінімум, знищать. З іншого боку, можете собі сказати: а для чого я боротимуся? Хоч діти і внуки мої поживуть славно», – зазначив Сирота.

«Є таке кліше: ми за приведення депутатської недоторканності до європейських норм. Чудово, нема до чого прискіпатися. Якщо суспільство це хоче, ми це зробимо. А депутатська недоторканність в більшості європейських країн ще більша, ніж у нас. Наприклад, у Словаччині депутата неможливо заарештувати до самої смерті, а в Швеції, щоб притягнути депутата, потрібно 5/6 голосів парламенту. У цивілізованих країнах саме парламент є тим механізмом, який долає корупцію в органах державної влади», – констатував Михайло Сирота.

Від “Аратти”: захищати законні права дітей-сиріт, а тим більше - боротися із розбещенням неповнолітніх - це обов'язок кожної порядної людини, не кажучи про народного депутата України, якому ми, виборці, делегували державну законодавчу владу і право формувати виконавчу.

І якщо такий страшний злочин десь коїться, то як на наш хлопський розум, пан Сирота мав би не публічно гендлювати своїми статусами, а негайно вжити усіх законних заходів, щоб його припинити і віддати злочинців у руки правосуддя.

При чому тут депутатська недоторканність, важко зрозуміти.

Проте, ми публічно звертаємося до Міністра Юрія Луценка, Генерального прокурора Олександра Медведька із вимогою: негайно перевірити усіх дітей зазначеного дитячого будинку на предмет вчинення над ними сексуального насильства. Ми категорично заявляємо про необхідність негайної перевірки зазначеної інформації та проведенні всебічного і ретельного розслідування зазначеного факту.

При цьому нагадуємо зазначеним посадовим особам, що відповідно до чинного КПК України, публічна заява у ЗМІ про злочин є підставою для порушення розслідування та ухвалення рішення про порушення кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.