Феномен коаліції СРАКА

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 12.07.2006 14:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=485

Повідомляємо наших відвідувачів про відкриття нової рубрики «Правляча коаліція (СРАКА)», де починаємо знайомити із власними дослідженнями та дослідженнями колег із українських медіа, присвячених сучасному феномену української політики – спробі відродження комуно-кримінальної влади в Україні.

Публікацією «Орден золотого Цапа» ми розпочинаємо знайомити наших читачів із власними дослідженнями та дослідженнями колег із українських медіа, присвячених сучасному феномену української політики – спробі відродження комуно-кримінальної влади в Україні. При тому, ми окремо наголошуємо, що вживання нами терміну «коаліція СРАКА» в назві рубрики не є й не може бути образливим ні для читачів, ні для самих учасників зазначеної коаліції, бо це – типова абревіатура назви «Соціалістично-Регіональна Антикризова КоАліція», яка повністю віддзеркалює її ідеологічну сутність. Адже, головні принципи радянського соціалізму червоною лінією проходять у програмах і Партії Регіонів, і СПУ, і КПУ. І ці програми були підтримані виборцями на виборах, що є беззаперечним фактом.

Традиція введення у мову абревіатур, іноді не благозвучних й дивакуватих, була започаткована більшовицькою номенклатурою на початку розбудови радянської влади і проіснувала аж до розвалу СРСР. У дещо зміненому вигляді існує й зараз. Тому ми вважаємо, що вживання абревіатури є лише даниною сталій традиції, народженій більшовиками-ленінцями, оскільки саме ця ідеологічна й класова близькість, спільне комуністично-комсомольське-табірне минуле, як первинний фактор, зробили можливим створення такої правлячої коаліції в Українському парламенті. Хоча, напевно, існували й інші передумови.

Ми вважаємо, що жодне дослідження на цю тему не є абсолютною істиною. Це лише гіпотези, версії виникнення зазначеного феномену і такими вони мають сприйматися нашою аудиторією. Адже політики навряд розкажуть правду суспільству про цей альянс, що є також більшовицькою традицією. Але ми переконані, що всім – і пересічним громадянам, і політикам, і діячам культури, і бізнесменами, і державному керівництву є над чим подумати. А головне визначитися, чи варто нам прямувати у минуле? Подумати, і вирішити для себе, поки не з’явилася «залізна комуністична рука» диктатора, яка знов заганятиме нас «у світле майбутнє».

Але якщо нашим відвідувачам не до вподоби абревіатура, яка ріже очі, ми можемо запропонувати іншу - КПРС (Комуністи - Партія Регіонів - Соціалісти), що, по суті, мало чим відрізняється від попереднього власника цієї абревіатури, однак не віддзеркалює головного ідеологічно змісту, закладеного самими творцями цієї коаліції, тобто: публічно задекларованого антикризового її напрямку діяльності. На нашу думку така абревіатура є не повною відповідністю сучасного змісту правлячої коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.