Клерки гаранта вирішили погратися у цензуру

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 27.03.2008 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4857

Партія “Батьківщина” заявляє про повернення цензури з боку Секретаріату Президента.

Про це "Українській правді" повідомив депутат Верховної Ради від БЮТ журналіст Віктор Уколов.

Він розповів, що партія розпочала розміщення рекламних роликів про досягнення уряду за перші 100 днів.

"Ролики розміщуються за гроші згідно з законом про рекламу. За їхнє розміщення платить "Батьківщина", - підкреслив Уколов.

Він розповів, що Новий канал, СТБ, ICTV, Інтер, ТРК Україна та 1+1 погодились розмістити ролики.

"Жоден не відмовив, були зауваження від 1+1. Вони попросили внести зміни, щоб ролики відповідали законам про рекламу. Тільки один телеканал без пояснень причин проігнорував наше прохання - це УТ-1", - сказав Уколов.

За його словами, в приватній розмові в.о. президента УТ-1 Василь Ілащук повідомив, що глава секретаріату президента Віктор Балога "вимагає, щоб в.о. директора не ставив ролики".

"Таким чином без пояснень причин не підписується договір, не виставляється рахунок на оплату, не розміщуються ролики", - зазначив Уколов.

"Я, як член комітет з питань свободи слова вбачаю підстави говорити про поновлення цензури, бо цензура – це втручання органів влади у роботу творчих організації в даному випадку телеканалу", - зазначив він.

"І хочу нагадати, що свобода слова – це основне надбання помаранчевої революції. Балога підводить президента такими діями. Це неприпустимо в демократичній країні!" – наголосив Уколов.

Він також заявив, що має намір поінформувати прем’єра Юлію Тимошенко про ситуацію і висловив думку, що вона дасть цьому оцінку.

Він також підкреслив, що ролики розміщувались не як соціальна реклама, а як звичайна реклама, за яку платять гроші. "Партія сплачує, а не кабмін", - підкреслив він.

Від “Аратти”: ми не маємо підстав не вірити нашому колезі, який нині є членом парламенту.

Ми уважно відстежуємо ситуацію на інформаційному ринку і також помітили дивну тенденцію у випусках новин на телеканалах, яка дуже нагадує нам те, що відбувалося за часів Кучми.

Ми висловлюємо занепокоєння періодичними спробами влади “поставити під контроль”, тобто ввести цензуру в Інтернет-просторі України.

Ми категорично заявляємо, що цензура від будь-кого не пройде і той, хто зазіхне на це завоювання народу - ні за яких умов вже не уникне відповідальності, а тим більше не буде диктувати інформаційну політику незалежним медіа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.