Прездент Ющенко побував у льотчиків і показав, що не гірше Путіна

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.03.2008 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4858

Перебуваючи з робочою поїздкою у м. Васильків на Київщині, Президент Віктор Ющенко відвідав місце дислокації 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил ЗСУ і політав на бойовому літаку.

Глава держави ознайомився із завданнями підрозділу, організацією й умовами несення бойового чергування. Він зокрема був присутній при заступанні двох винищувачів МіГ-29 на бойове чергування.

Президент також ознайомився з організацією протиповітряної оборони України та прикриття важливих державних об'єктів, зокрема оглянув зразки озброєння Повітряних Сил ЗСУ, зенітно-ракетних та радіотехнічних військ; гелікоптери та літаки транспортної авіації.

Віктор Ющенко, крім того, оглянув техніку і озброєння винищувальної, штурмової, бомбардувальної та розвідувальної авіації.

Під час демонстрації особливий акцент було зроблено на нових та модернізованих зразках озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва. Це, зокрема, кероване ракетне та кориговане бомбове озброєння, засоби оптико-електронного придушення, системи супутникової навігації, новітні радіолокаційні станції, автоматизовані пункти управління, безпілотні літальні апарати тощо.

Главі держави продемонстрували розробки вітчизняних підприємств з модернізації та підвищення бойових можливостей військової техніки, зокрема штурмовика Су-25, винищувача МіГ-29, навчально-тренувальних літаків Л-39, гелікоптерів Мі-8, Мі-24 та радіолокаційних станцій.

Президент України Віктор Ющенко також особисто випробував техніку - здійснив політ на винищувачі Су-27 УБ.

Тривалість польоту становила близько 35 хвилин.

Перед польотом Ющенко пройшов коротке тренування та інструктаж. Він перевдягнувся у військову форму льотчиків.

Літаком керував заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України з авіації, начальник авіації генерал-майор Василь Некіфоров.

Як повідомив журналістам командувач Повітряних сил Іван Руснак, літак Су-27 є одним з найнадійніших. За його словами, літакам такого типу немає рівних, і російські підприємства здійснюють на його базі глибоку модернізацію.

Руснак додав, що літаки такого класу можуть використовуватись 30-35 років, а літаку, на якому здійснював політ Ющенко, виповнилося 15 років.

«Це хороший літак, який буде літати, і в нього велике майбутнє», - запевнив Руснак.

Він відзначив, що політ здійснювався на висоті 1000-1600 м і на швидкості до 600 км/год. За його словами, польотним завданням було передбачено зліт, політ над аеродромом Василькова та обліт території за межами Київської області.

Руснак також повідомив, що Президент Ющенко займав місце інструктора.

На озброєнні ВПС та ППО України стоять літаки, які дісталися у спадок від СРСР.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.