ГПУ потрібно, врешті, реформувати

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.03.2008 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4861

Народний депутат України, член депутатської групи “Народна самооборона” Володимир Ар’єв переконаний, що тільки прийняття нового закону “Про прокуратуру” спроможне зупинити свавілля прокурорів усіх рівнів.

«На сьогодні робота прокуратури викликає найбільше нарікань. Потрібно на законодавчому рівні припинити рекет як з боку Генеральної прокурори, так і на рівні обласних та районних прокурорів», – зазначив Володимир Ар’єв під час перебування на Волині, повідомляє прес-служба.

Народний депутат розповів, що законопроект про внесення змін до Закону України «Про прокуратуру» (щодо впорядкування пільг), який вже зареєстрований і знаходиться на розгляді у Верховній Раді (реєстраційний номер № 2101 від 20.02.2008), викликав шквал незадоволення серед працівників прокуратури.

У своєму законопроекті Володимир Ар’єв пропонує виключити з діючого закону норму про відповідальність прокурорів та слідчих за Дисциплінарним статутом, замінивши її відповідальністю згідно з конституційним принципом рівності усіх громадян перед законодавством. Наступним кроком, за словами народного депутата, неодмінно має стати впорядкування процедури отримання прокурорами та слідчими житла.

На переконання Володимира Ар’єва, пенсія прокурорам та слідчим повинна призначатися згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування» – на рівні з іншими громадянами держави, а не 90% від доволі високої зарплати.

«Тільки таким чином можна навести лад у державі. Прийшов час від слів про боротьбу з корупцією переходити до конкретних справ», – додав народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.