Буш підтримує право України приєднатися до ПДЧ і нагадав, що Москва не замовляє музику у НАТО

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.04.2008 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4877

Президент США Джордж Буш наголошує, що Україна має всі підстави приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО на Бухарестському саміті Альянсу, що відбудеться 2-4 квітня.

про це він заявив сьогодні на спільній прес-конференції з Президентом України Віктором Ющенком у Києві.

За словами Дж.Буша, Україна і НАТО побудували міцне партнерство. Він нагадав, що Україна є єдиною державою, яка, не будучи членом НАТО, підтримує всі місії НАТО, в тому числі в Афганістані та Іраку.

Дж.БУШ підкреслив, що він був і залишається прихильником приєднання України і Грузії до ПДЧ. На його думку, це буде вигідно для всіх членів Альянсу.

«Ваша країна прийняла відважне рішення, і США рішуче підтримують ваше бажання», - сказав американський Президент, пообіцявши, що і надалі говоритиме про чітку позицію США в цьому питанні.

Водночас Дж.Буш зауважив, що рішення про ПДЧ приймається не в Києві, а в Бухаресті.

«Моя зупинка тут має бути дуже позитивним сигналом, що я виконую те, що я кажу. Тобто, що я переконаний, що це є в інтересах України - стати членом НАТО», - сказав Дж.Буш.

Він зауважив, що на його візит потрібно дивитись не лише як на сигнал щодо НАТО. «Я, як і багато американців, були дуже вражені Помаранчевою революцією», - сказав Президент США, висловивши захоплення демократичними процесами, які відбуваються в Україні.

Водночас, він підкреслив, що Росія не є членом НАТО і не має права вето на рішення його членів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.