Україна має повну підтримку США щодо ПДЧ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.04.2008 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4878

Україна отримала цілковиту підтримку з боку США у питанні її приєднання до Плану дій щодо членства в НАТО під час Саміту в Бухаресті.

Про це заявив Президент України Віктор Ющенко на спільній прес-конференції з Президентом США після завершення українсько-американських переговорів.

«Переконаний, що ми отримаємо позитивний сигнал у Бухаресті. Ми їдемо саме з таким настроєм. Переконаний, що ми знайдемо аргументи для тих держав, що ще формулюють свої позиції із даного питання», - сказав Ющенко.

«Ми наближаємося до позитивного фінального результату. Україна має всі підстави бути впевненою в тому, що в Бухаресті ми отримаємо чіткий сигнал, який дозволить вивести наші відносини з Альянсом на якісно новий рівень», - додав Президент.

За словами Віктора Ющенка, сьогодні в питанні приєднання України до ПДЧ ведеться «колосальна міжнародна робота». «Я хотів би подякувати і Президентові Бушу, й іншим нашим друзям за ту роботу, яка велася й ведеться в цьому напрямку», - сказав Віктор Ющенко.

Глава держави вкотре висловив свою позицію: альтернативи ідеї колективної безпеки не існує. «Ми виходимо з того, що саме колективна відповідальність за безпекову політику або оборонну політику є найкращою відповіддю на виклики, що сьогодні існують у суспільстві, в системі міжнародних координат», - підкреслив Ющенко.

Президент наголосив, що не бачить іншого курсу для України, аніж євроатлантична інтеграція. Він також висловив впевненість, що українці підтримають вступ України до НАТО на референдумі. «Українська нація - це мудра нація. Вона прийме позитивне рішення на референдумі про НАТО, який ми будемо, безумовно, проводити», - зазначив Віктор Ющенко.

Він водночас наголосив, що сьогодні перед нацією стоїть завдання зрозуміти, «яка є місія колективної політики безпеки і чому для нас іншої альтернативної відповіді не існує».

«Я хотів би сказати, що і самій нації, і політичним силам, безумовно, треба набагато відданіше йти цією дорогою», - також сказав Президент України.

Як повідомлялося раніше, напередодні зустрічі Президентів Буша і Ющенка очільник МЗС Росії Сергій Лавров прямо погрожував санціями не тільки Україні, а й НАТО і США у разі, якщо для України і Грузії буде прийнято рішення про приєднання до ПДЧ.

У Києві московські політичні маріонетки, які учора зібралися на проплачену масовку у центрі Києва погрожували українському державному керівництву розв'язати громадянську війну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.