ПДЧ – це перш за все реформи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.04.2008 16:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4881

Візит до України будь-якого глави держави - стратегічного партнера, чи Президента Росії, чи Президента США, слід розглядати через призму прагматичних інтересів України.

Про це сказав народний депутат від фракції Блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”, Голова “Європейської партії” Микола Катеринчук, коментуючи візит в Україну Президента США Буша та позицію США щодо приєднання України і Грузії до ПДЧ.

"Приїзд Буша є позитивним сигналом для України, тому що питання розвитку демократії в нашій державі ще стоїть відкритим, також вирішальною може стати позиція США щодо приєднання України до ПДЧ. А ПДЧ – це перш за все реформи, - зазначив Катеринчук, - це питання ліквідації корупції в судах, це питання адміністративної реформи, бюджетної реформи, це всі ті реформи, які ми і так маємо здійснювати, дбаючи про добробут громадян”.

Катеринчук зауважив, що “військова співпраця в ПДЧ займає лише 10% вимог, які ставить НАТО країні, яка бажає приєднатися до НАТО”. “Окремі політики, представляючи інтереси іншої країни, а саме Росії, не зацікавлені в тому, щоб співпраця України з НАТО була навіть на тому рівні, на якому співпрацює з НАТО та ж Росія”, - наголосив він.

На переконання народного депутата, “ПДЧ надасть можливість використати ресурси країн НАТО для модернізації української армії, використати досвід країн-членів НАТО, зокрема Прибалтики і Східної Європи, по проведенню демократичних реформ в країні”. “Тому, приєднання до ПДЧ – це позитив для України, для розвитку демократії і для захисту її національних інтересів”, - наголосив Микола Катеринчук.

“Приєднання України до ПДЧ ніяким чином не буде загрожувати безпеці і інтересам Російської Федерації. Тому в Росії нема ніяких підстав виголошувати загрозливі заяви щодо можливих наслідків приєднання України до ПДЧ”. - зазаначив Катеринчук.

“Я активно спілкуюсь з політиками різних країн Євросоюзу, - зазначив народний депутат, - і вони підкреслюють, що певна залежність окремих країн від домовленостей з Росією в питанні енергоносіїв ніколи не призведе до стабільності в Європейському енергетичному просторі, а також до стабільних відносин з Російською Федерацією”.

“Росія ніколи не вела рівний діалог зі слабкими країнами, - зауважив Катеринчук, - це імперська країна, з імперськими амбіціями”.

За словами народного депутата, Україна могла б відігравати досить серйозну роль в розвитку енергетичної безпеки, в тому числі і Європейського Союзу. “Тому, певне коливання відносно приєднання України до ПДЧ з боку Німеччини і Франції є неконструктивним”, - додав він.

“З Росією треба домовлятися на прагматичних принципах. Якщо Україна може цьому сприяти, то це слід використовувати”, - наголосив Микола Катеринчук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.