Істерія “Антината”. Російські парламентарі заслухали, які погані хахли

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.04.2008 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4883

Україна порушує Договір про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією, прагнучи вступити в НАТО.

У цьому переконаний перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін (фракція Єдина Росія).

"Прагнення України вступити в НАТО є прямим порушенням Договору і не відповідає ні духу, ні букві цього документа", - сказав Затулін, виступаючи у вівторок у Держдумі на парламентських слуханнях, присвячених виконанню зобов'язань сторонами за даним договором.

За словами Затуліна, стаття 6 Договору передбачає, що "жодна зі сторін не повинна вступати в інші союзи, якщо це завдає шкоди інтересам іншої сторони".

Депутат також нагадав, що даний договір, термін дії якого минає 1 квітня 2009 року, "може бути автоматично продовжений на наступний десятирічний термін, якщо до 1 жовтня жодна зі сторін не заявить про свій вихід з нього".

Разом з тим, підкреслив Затулін, стан російсько-українських відносин в останні роки серйозно ускладнився, що ставить під питання можливість подальшої пролонгації цього документа.

Договір був укладений сторонами в 1997 році і ратифікований у 1999 році.

Нагадаємо, сьогодні в Держдумі проходять парламентські слухання, присвячені питанням російсько-українських відносин і виконанню зобов'язань за двостороннім Договором про дружбу, співробітництво і партнерство.

Депутат Верховної Ради, міністр палива й енергетики опозиційного уряду України Юрій Бойко вважає, що приєднання України до НАТО спричиняє серйозні проблеми для військово-політичної та економічної безпеки країни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.