Приезидент Буш закликав членів НАТО ухвалити ПДЧ для України

Автор/джерело -  © Лєнта.ru



Дата публiкацiї - 2.04.2008 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4888

Президент США Джордж Буш із перших хвилин самміту НАТО розпочав активно лобіювати інтереси України в Альянсі.

Президент США Джордж Буш, виступаючи на відкритті саміту НАТО в бухаресті, закликав країни - члени альянсу почати підготовчі процедури для вступу до його складу України і Грузії, повідомляє Associated Press.

"Позиція моєї країни непохитна - учасники Північноатлантичного альянсу повинні надати Україні План дій по членству в НАТО", - заявив президент США.

Відзначимо, що раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти вступу Грузії і України в НАТО, підкреслюючи, що обидві цих країни не відповідають нізці вимог, необхідних для входження до складу альянсу. Меркель, зокрема, бентежить, що далеко не всі громадяни республік колишнього СРСР, охочих вступити в НАТО, хочуть приєднання до Північноатлантичного альянсу.

Офіційні представники Франції також вважають, що Україна і Грузія поки не готові до членства в НАТО.

Як уточнює агентство Reuters, в своїй вступній промові Буш заявив і про необхідність введення додаткового контингенту на територію Афганістану для остаточної перемоги над бойовиками "Аль-каєди" і рухом "Талібан". Кажучи про збільшення чисельності військ НАТО на території цієї країни, Буш підкреслив, що альянс "повинен закінчити цю битву".

Саміт країн - членів НАТО триватиме в Бухаресті 2-4 квітня 2008 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.