СБУ упіймала податківців-хабарників. У столиці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.04.2008 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4903

Службою безпеки України у взаємодії з прокуратурою м. Києва викрито спеціально запроваджений окремими посадовцями ДПА України механізм хабарництва.

Про це повідомила прес-служба.

Певні суми хабарів перераховувалися на рахунки підконтрольних податківцям комерційних структур та після переведення у готівку, за посередництва „надійних” зв’язків, надходили до вимагачів.

Правоохоронцями встановлено, що з метою особистого збагачення троє співробітників ДПІ одного із районів Києва вимагали від директора столичної комерційної структури перерахувати 27 тисяч гривень на рахунок вказаної ними фірми. Таку суму коштів зловмисники отримали за неприйняття ними рішення за виявленими порушеннями підприємцями чинного законодавства.

У результаті вжитих заходів 24 березня ц.р. на підставі матеріалів, переданих СБ України у порядку ст. 97 КПК України, прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Службою безпеки України також викрито протиправну діяльність колишнього керівника одного зі структурних підрозділів ДПА у м. Києві, який порушував закон за подібною схемою.

Зловживаючи службовим становищем, з метою особистого збагачення, вказана посадова особа розробила механізм вимагання у підприємців коштів за прискорення термінів видачі ліцензій. Суми хабарів переводилися на попередньо вказаний рахунок підконтрольного посадовцю суб’єкта господарювання.

25 березня ц.р. стосовно хабарника прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.