Україна має проводити жорстку зовнішню політику

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.04.2008 18:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4906

Українська держава повинна бути сильною у захисті власних інтересів як на Сході, так і на Заході. Слабких у світі не поважають. Це показав самміт НАТО у Бухаресті.

“Західна Німеччина вступала до НАТО у 1955 році, маючи проблеми на кордоні, великі внутрішні проблеми і розділений Берлін. Але їй дозволили приєднатися, бо це було політично вигідно".

Про це сказав народний депутат від фракції “Наша Україна – Народна Самооборона” Володимир Ар’єв.

"Особисто я вважаю, - зазначив він, - що Німеччина має великий історичний борг перед Україною за Другу світову війну, під час якої було знищено мільйони українців і вщент зруйнувано економіку. І очевидно, що ми маємо нагадати Німеччині про цей борг”, - зазначив депутат.

“У цілому рішення саміту непогане. Але відтепер Україна має проводити дуже жорстку зовнішню політику на захист національних інтересів як на східному, так і на західному напрамку. Гратися у “доброго друга” Європи нам уже достатньо, тепер ми повинні показати себе сильним партнером”, - підкреслив Ар’єв. За його словами, серйозним важелем у цьому контексті має стати українська газотранспортна мережа.

На думку Володимира Ар’єва, акції протесту Партії регіонів не матимуть фактичного впливу на дальший розвиток ситуації. “Партія регіонів мала би згадати, як вона одноголосно голосувала за закон про основи національної безпеки. Там чітко записано, що стратегічна мета України – вступ до НАТО”, - нагадав політик.

За його словами, “Україна буде в НАТО рано чи пізно”. “Мені здається, що це відбудеться дуже скоро, особливо за умов, якщо наша зовнішня політика стане більш жорсткою і "зубастою". А “регіонали” можуть скільки завгодно запускати кульки, танцювати й співати на знак протесту – за цей час прихильники вступу до НАТО повинні об’єднатися і пояснити громадянам України, що таке НАТО”, - сказав Ар’єв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.