Холодна війна-2. Нова російська база біля кордону Естонії

Автор/джерело -  © Лєнта.ru



Дата публiкацiї - 6.04.2008 23:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4915

Попри запевнення державних очільників, Росія планомірно нарощує свої озброєння та веде активну розвідувальну діяльність, в тому числі - проти сусідніх країн.

Росія побудувала таємний військовий об'єкт в декількох десятках кілометрів від кордону Естонії, повідомляє британський журнал The Economist.

Імовірно нова російська база призначена для ведення радіотехнічної розвідки і може використовуватися для перехоплення інформації з супутників.

За даними журналу Economist, ще в 2002 році на місці секретного об'єкту був пустир. Тепер - за бетонною огорожею знаходяться декілька антен, адміністративні будівлі і оглядові башти. З семи параболічних антен найбільша має близько 20 метрів в діметрі, ще одна - 10 метрів. Крім того, між двома радіощоглами розтягнута величезна дротяна антена.

На думку високопоставленого представника однієї із спецслужб західних країн, який побажав бути не названим, місцерозташування бази оптимально підходить для стеження за суперсучасним супутником Inmarsat 4 F-2, через який проходить величезний об'єм інформації, зокрема урядовою і секретною, як із США, так і країн Європи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.