НУНС вимагає прибрати комуністичу кухарку-арматурницю від архівів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.04.2008 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4916

Лідер фракції НУНС у парламенті В'ячеслав Кириленко офіційно заявив Тимошенко, що комуністам немає місця в уряді, а тим більше - у державних архівах, де зберегаються документи про їхні злочини.

“У відповідності з Угодою про створення коаліції демократичних Блок «Наша Україна – Народна Самооборона» та Блок Юлії Тимошенко призначають своїх представників на посади керівників усіх центральних органів виконавчої влади. Це цілком відповідає європейській практиці, оскільки лише люди, які поділяють програму діяльності коаліції, здатні цю програму реалізувати”. - зазначає Кириленко.

Він нагадує прем'єру, що “у відповідності з Додатком 1.2. до коаліційної угоди кандидатуру на посаду Голови Державного комітету архівів пропонує «Наша Україна – Народна Самооборона», і така кандидатура давно запропонована”.

“Однак, незважаючи на це, Держкомархівом продовжує керувати представниця комуністичної партії Ольга Гінзбург, оскільки Кабінет Міністрів досі не звільнив її з цієї посади. Як відомо, Ольга Гінзбург завжди відзначалася відверто антиукраїнською позицією та публічно заперечувала факт геноциду українського народу 1932-33 років. Саме тому призначення урядом Януковича на посаду Голови Держкомархіву Гінзбург, яка до того ж не має гуманітарної освіти, стало відвертим викликом усьому суспільству.
Перебування цієї особи на чолі Державного комітету архівів на четвертому місяці існування коаліційного уряду дискредитує Коаліцію демократичних сил і продовжує завдавати шкоди справі збереження та дослідження архівів, які є надбанням усього українського народу”. - наголошує Кириленко.

Лідер НСНУ Кириленко вважає, що надалі тягнути із кадровим питанням - не можна.

“У зв’язку з цим я, як голова фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», звертаюся до наших партнерів по демократичній коаліції – Блоку Юлії Тимошенко і особисто до Прем’єр-міністра України - з наполегливим проханням виконати положення коаліційної угоди в частині призначення на посаду Голови Держкомархіву представника Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» та ухвалити це рішення на найближчому засіданні уряду”. - вимагає Кириленко.

Замість післямови. Ми із розумінням ставимося до надлюдської завантаженності прем'єра Тимошенко, якій спадок дісталися тотальні завали від більшовицького уряду клептоманів. Тим не менше, як на нас, то перебування комуністки Гінзбург на чолі державних архівів є більш, ніж дивним.

Не таємниця, що КПУ більш за інших є зацікавленою у знищені чи втраті документів, які є речовими доказами їхньої злочинної діяльності проти українського народу. Ми впевнені, що Гінзбург та її комунстичних помічників потрібно не тільки негайно прибрати із Держархіву, а й провести ретельну ревізію архівних фондів і у разі виявлення фактів знищення документів - негайно притягнути до відповідальності.

Ми також вважаємо, що керівники на цю посаду мають призначатися не за політичною, а за фаховою ознакою, оскільки архіви - це скарбниця пам'яті нашого народу і різноманітним арматурницям чи тваринникам там просто немає що робити.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.