Блок Юлії Тимошенко захищатиме Україну від повернення кучмізму

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 13.07.2006 17:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=492

Блок Юлії Тимошенко заявляє про перехід в опозицію до комуно-кримінально-зрадницької більшості.

"Блок Юлії Тимошенко заявляє про перехід в опозицію до комуно-кримінально-зрадницької більшості. І ми будемо захищати український народ від спроби знову над ним знущатися, від спроби знову побудувати в Україні кучмізм у найгірших його проявах", – заявив Олександр Турчинов на засіданні Верховної Ради у четвер, 13 липня.

"Те, що відбувається сьогодні у Верховній Раді, не можна назвати інакше як антиконституційний заколот, коли комуно-кримінальне угрупування разом із зрадниками об’єдналися для того, щоб встановити в Україні тоталітарний лад та диктатуру. Ми будемо боротися проти цього", – наголосив він, повідомляє Інтернет-прес-служба Юлії Тимошенко.

Турчинов звернувся до депутатів-однодумців із закликом приєднуватися до боротьби. "Ніяких кулуарних переговорів з тими, хто зрадив Україну. Ніякої "широкої" коаліції, яка стане для України широкою могилою. Ми просимо наших колег з "Нашої України" не вести такі переговори, а приєднатися до нас і стати разом з нами до боротьби проти цієї серйозної небезпеки для нашої держави", – сказав він.

Звертаючись до нинішнього керівництва парламенту, Турчинов закликав припинити знущання над Конституцією, законами і регламентом Верховної Ради: "Поверніть Верховну Раду у конституційне русло, поверніться до регламенту Верховної Ради і виконайте всі вимоги, ним передбачені. Тільки таким чином можна повернутися в Україні до парламентаризму".

Він також звернувся до депутатів фракцій Партії регіонів, соціалістів і комуністів, які не дають нормально працювати парламенту, із закликом припинити зраджувати виборців і дестабілізувати ситуацію в суспільстві: "Ми вважаємо, що саме ваші дії призводять до безладдя в Україні. Ваші дії призводять до зростання цін, до соціально-економічної небезпеки, яка загрожує нашим громадянам. Саме тому ми звертаємося до вас: схаменіться! Зупиніться! Поверніться до конституційної, правової площини – cаме в таких умовах може працювати український парламент".

Інакше, зазначив Олександр Турчинов, повноваження такого парламенту мають бути достроково припинені. "Сьогодні ті, хто зрадив Україну, хто спробував шляхом підкупу, шантажу зробити нову більшість в парламенті, вони перейшли межу, за якою повинен бути розпуск парламенту. І саме тому Блок Юлії Тимошенко звертається до Президента України Віктора Андрійовича Ющенка. Вікторе Андрійовичу, не треба Вам хвилюватися, Вам треба виконати Ваш президентський обов’язок і підписати указ про розпуск парламенту, який зганьбив себе зрадою", – наголосив представник Блоку Юлії Тимошенко.

"Ми звертаємося до українського народу, – додав він. – Шановні друзі, ми розуміємо, що ви втомилися, зневірилися. Але ж сьогодні є загроза не парламенту, сьогодні є загроза Україні – і саме Україну ми повинні разом захистити. Разом переможемо!"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.