Червоний терор у архівах

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 7.04.2008 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4920

Очолюваний “червоним комісаром” Ольгою Гінзбург, Державний комітет архівів знаходиться на межі знищення.

Про це сказав народний депутат від фракції «Наша Україна – Народна Самооборона», заступник голови парламентського Комітету з питань культури та духовності Ярослав Кендзьор.

«За власним бажанням звільнений з посади перший заступник голови Держкомахіву Геннадій Боряк, - розповів депутат, - котрий пояснив свій крок «вичавлюванням професіоналів і порядних людей» з цієї інституції».

Кендзьор також зауважив, що, за повідомленнями ЗМІ, «у кращих «совкових» традиціях був підданий цензуруванню офіційний веб-портал Держкомархіву – з його сторінок зник розділ «Поміж двома тоталітаризмами: Ідеологічна пропаганда на окупованій території».

«А чого варте фінансування коштами Держкомархіву ностальгічного видання книги «Страна, которой нет» з передмовою… товариша Симоненка! – підкреслив Кеедзьор, - Нарешті, в інтерв’ю одному з телеканалів Гінзбург прямо заявила, що збирається засекретити архівні документи, пов’язані зі злочинами комуністичної влади, оскільки, мовляв, повернення історичної пам’яті «может навредить потомкам»!

«Отож, поки «товариш Гінзбург» остаточно «не навредила» архівній справі України, уряд повинен негайно звільнити її з посади, тим більше, що призначено вона була ще за уряду Януковича - по квоті КПУ!», - переконаний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.