Істерія “Антината”. Росія піде на все, аби Україна не була у НАТО

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 8.04.2008 20:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4927

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія зробить все для того, щоб не допустити вступу України і Грузії в НАТО.

У інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" глава зовнішньополітичного відомства заявив, що російська сторона також не допустить пов'язаного з прийняттям цих країн в НАТО, погіршення відносин з країнами Північноатлантичного Альянсу.

Міністр закордонних справ додав, що вступ України і Грузії в НАТО - "головний подразник, що загрожує перетворитися на сильну проблему у відносинах з тими країнами НАТО, які буквально продавлюють відповідне рішення".

За вступ двох республік колишнього СРСР, нагадаємо, виступають Сполучені Штати Америки. Власті Німеччини і Франції, навпаки, є супротивниками входження Грузії і України до складу Північноатлантичного Альянсу.

Розбіжності між країнами - членами НАТО призвели до того, що Грузії і Україні було відмовлено в наданні плану дій по членству (ПДЧ) на минулому саміті Північноатлантичного альянсу, який відбувся в Бухаресті на початку квітня.

При цьому, за російською версією, керівництво України і Грузії заявляло, що під час саміту їм дали тверду обіцянку в тому, що обидві республіки "обов'язково" увійдуть до складу Альянсу.

Як повідомлялося раніше, під час суперечки на самміті між Президентами Путіним і Бушем, російський кадебешний яструб прямо заявив, що не зупиниться перед знищенням України, як держави.

За матеріалами Лєнта.ru


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.