Посланник ООН порівняв дії Ізраїлю з нацистами

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.04.2008 12:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4930

У відповідь на заяви американського професора про те, що дії Ізраїлю в секторі Газа можна порівняти з діями нацистів, Міністерство закордонних справ Ізраїлю відмовилося видавати йому візу.

Американський професор Річард Фальк мав намір відвідати єврейську державу, щоб зібрати інформацію про ситуацію з дотриманням прав людини. Наприкінці березня Рада ООН з прав людини доручила Ричардові Фальку розслідувати випадки порушення прав людини в ході бойових дій ізраїльської армії на палестинських територіях.

Незабаром після призначення Фальк заявив: "Дії ізраїльтян у секторі Газа можна порівняти з каральними акціями нацистів". Він пояснив, що ізраїльтяни здійснюють у секторі Газа колективне покарання - у ході нальотів гинули не тільки радикальні бойовики, але й сотні мирних жителів, включаючи декількох грудних дітей.

Професор погодився з тим, що його висловлення дуже провокаційні. Однак заявив, що його метою було "розбудити від сплячки громадськість США".

У відповідь, ізраїльські ЗМІ обізвали Фалька "антисемітом, що підтримує арабських терористів", а МЗС країни висловив здивування політикою ООН, спрямованою на міжнародну дискредитацію керівництва Ізраїлю.

Як пише газета Время новостей, ізраїльські дипломати давно домагаються зміни мандату посланника ООН на палестинських територіях так, щоб у сферу його діяльності входило й розслідування дій палестинців проти ізраїльтян. На думку ізраїльтян, тоді висновки посланника не будуть настільки односторонніми.

Варто зазначити, що в лютому ізраїльський парламент прийняв закон про кримінальну відповідальність за пропаганду нацизму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.