Луценко допоможе демократам домовитися

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.04.2008 15:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4936

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не висуватиме своєї кандидатури на посаду мера Києва.

"Я особисто прийняв рішення не висувати свою кандидатуру на виборах Київського міського голови", - заявив Луценко на прес-конференції у середу.

Водночас міністр наголосив, що для перемоги над Леонідом Черновецьким демократичним силам необхідно висунути єдиного кандидата.

Луценко не назвав прізвища ймовірного кандидата, однак висловив сподівання, що воно буде названо після його консультацій з БЮТ та Блоком Віталія Кличка.

Міністр вчергове закликав представників демократичних сил зустрітися і підтвердив свою готовність виступити модератором такої зустрічі.

Луценко повідомив, що вже кілька разів зустрічався з Юлією Тимошенко, Олександром Турчиновим та Віталієм Кличком.

"Кожен з них має власні амбіції і свої аргументи, але я впевнений, що можна і потрібно знайти спільну мову, бо демократи, як відомо, об'єднуються за п'ять хвилин перед розстрілом. І в даному випадку розстріл нам організує не Черновецький, а кияни. Якщо ці дві політичні сили не домовляться, я готовий виступити секундантом", - додав він.

За словами міністра, у разі якщо найближчими днями БЮТ висуне свого кандидата в мери, він особисто "візьме за руки Турчинова і Кличка" для того, щоб в процесі дискусії хтось із них відмовився від мерських амбіцій на користь іншого.

"Ви знаєте, з Олександром Турчиновим у нас була схожа робота в силових органах, з Кличком у нас тепер також багато схожих рис, у мене вже є розуміння натури одного й другого, тому постараюся посадити їх за стіл і примусити знайти спільну мову", - заявив Луценко.

За його словами, він сподівається, що демократичні сили знайдуться компроміс до 1 травня. Якщо цього компромісу не буде знайдено, то після травневих свят "НУ-НС" ухвалить своє рішення щодо підтримки того чи іншого кандидата.

Також Луценко повідомив, що починаючи з травня йде у відпустку з посади міністра внутрішніх справ, після чого має намір розпочати участь у передвиборчій кампанії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.