У Москві явно забулися, у який спосіб “збиралася” імперія

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 9.04.2008 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4937

Висловлювання Президента Путіна засвідчили, що російські керманичі продовжують імперські традиції попередників, що становить небезпеку для усього регіону.

“Дуже дивно чути від представників російської влади таке "трактування" творення територій України, оскільки на сьогодні Російська імперія є фактично останньою імперією у світі, яка була створена виключно шляхом міліарного засилля і є абсолютно штучним утворенням. Відомо, що до складу Росії входить значна частина українських етнічних земель. До сих пір - більше ста років - Росія в Чечні зброєю встановлює свій правлячий режим. За прогнозами Бзежинського, Російська Федерація має розпастися до 2010 року”.

Про це сказав народний депутат фракції “Наша Україна – Народна Самооборона”, член парламентського Комітету у закордонних справах Андрій Парубій.

Народний депутат висловив переконання, що “національно-визвольні рухи на території Російської Федерації будуть набирати обертів і ця імперія не зможе довго проіснувати. У цій ситуації думки російської влади, якими ставиться під сумнів цілісність території України, звучать цинічно”.

“Україна має висловити свою чітку позицію щодо таких висловлювань, - наголосив Парубій. - Водночас ми маємо активізувати роботу з українцями, які живуть на території Росії. Ми повинні робити все можливе, щоб їх підтримати і в культурній, і в соціальній, і в освітній сферах”.

“Ми маємо пам’ятати найголовніше – Росія сьогодні фактично не визнає цілісності України і за найменшої можливості буде намагатися розчленувати нашу державу, - зазначив народний депутат. – Тому ми повинні чимшвидше пройти шлях до НАТО, щоб питання безпеки України не лишало один-на-один Україну з Росією. Щоб ми заручилися підтримкою найбільш сильних європейських держав і ввійшли в найбільш ефективну систему колективної безпеки”.

“Зрозуміло, що на найвищому державному рівні Україна має висловити протест з приводу таких заяв Росії, але ми маємо також розуміти, що в даному випадку тільки протест – це не вихід з ситуації. Він не змінить ні позицію Путіна, ні позицію загалом російської верхівки, - підкреслив Парубій. - Російські імперські плани щодо України були у всі часи, як би Росія не називалася - чи Російською імперією, чи комуністичною імперією, чи Російською Федерацією. З такими явищами ми повинні боротися не лише протестами, ми повинні створити таку систему, щоб експансія Росії в будь-якому вимірі була неможливою. Дії українського керівництва мають бути більш масштабними і стратегічними, для того, щоб на кордоні з РФ ми могли поставити цивілізаційний бар’єр, аби гарантувати безпеку нашої держави і наших громадян”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.