Уряд Тимошенко домовився із Газпромом

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 9.04.2008 18:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4938

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” і російський “Газпром” погодили зауваження Кабінету Міністрів до “Угоди про розвиток відносин в газовій сфері” від 12 березня, яка визначає умови постачання газу до України і споживачам усередині країни.

Про це на прес-конференції повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко.

«У переговорному процесі ми зняли ті застереження, які були в уряду», - сказала вона.

Зокрема, вона відзначила, що сторони погодили квоту постачань газу для дочірнього підприємства «Газпрому» в Україні.

«Там були застереження з приводу не «менше» 7,5 млрд. куб. м для дочки «Газпрому»... Все це знято», - підкреслила прем’єр-міністр.

Тимошенко додала, що «Нафтогаз України» як і передбачено угодою від 12 березня купуватиме увесь імпортний газ на кордоні України і продаватиме його споживачам, а також дочірній структурі «Газпрому».

Крім того, Тимошенко повідомила, що дочірнє підприємство «Газпрому» в Україні очолюватиме безпосередньо один з керівників російського холдингу.

«Її очолить один з представників «Газпрому», там не буде ні Вороніна (Ігор Воронін - голова правління спільного підприємства «Укргаз-енерго»), ні Чуйченка (Костянтин Чуйченко - виконавчий директор компанії «Росукренерго»), ні інших екзотичних осіб», - сказала вона.

Як повідомлялося, за підсумками переговорів 12 березня «Нафтогаз України» і «Газпром» підписали «Угоду про розвиток відносин в газовій сфері».

За угодою, з березня по грудень 2008 до України буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження в обсязі не менше 49,8 млрд. куб. м за ціною 179,5 долара за 1 тис. куб. м.

19 березня Кабмін затвердив цю угоду із зауваженнями і доручив «Нафтогазу України» провести додаткові переговори з «Газпромом» про постачання газу до України в 2008 році з урахуванням даних зауважень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.