Яценюк хоче, щоб Росія відповіла за базар свого військового

Автор/джерело -  © “Українська правда”



Дата публiкацiї - 11.04.2008 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4945

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк просить уряд, Міноборони та МЗС надати належну реакцію на заяви російського начальника Генштабу ЗС РФ генерала армії Юрія Балуєвського.

Бойові мєдвєди - опора Генштабу ЗС РФ

Як відомо, останній заявив, що Росія буде вимушена для забезпечення своєї безпеки вжити заходи військового і іншого характеру в разі вступу в НАТО України та Грузії.

"Така заява є дещо іншим, ніж попередня політична і дипломатична риторика, яка не може не викликати стурбованість української сторони", - зазначив Яценюк.

З огляду на це спікер звернувся до міністра оборони з вимогою надати належну реакцію української сторони разом з МЗС з даного приводу.

"Я думаю, що це має бути звернення і до уряду України. Якщо раніше це була дипломатична риторика, то коли в дану риторику включаються військові, це питання не може не турбувати сьогодні нас як парламентарів", - заявив спікер.

На закиди із залу члена фракції Партії регіонів Олександра Єфремова про провокацію, Яценюк заявив:

"Провокацією є виступи проти Української держави. І такі провокації не пройдуть нікому. Будь-які виступи проти національної державності і суверенності не можуть залишитися поза межами контролю парламенту".

У свою чергу представник фракції БЮТ Микола Томенко заявив, що його фракція вважає за необхідне, щоб парламент відреагував на заяви російської сторони.

"Також повинен відреагувати уряд і президент на такі дії, коли вже не політики, а військові дозволяють собі нахабство говорити таким тоном з європейською країною, яка називається Україною", - додав він.

Крім того, виступив лідер фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко, який заявив: "Наша фракція стурбована тим повідомленням, що поширене офіційною державною інформаційною агенцією "Новости", а не якимись приватними каналами".

Процитувавши слова Балуєвського, Кириленко нагадав, що "першою була заява президента Путіна, яка не тільки не спростована, але підтверджена другою заявою міністра закордонних справ РФ Лаврова, і третя заява – керівника військового закладу".

"Таким чином ми маємо тенденцію - практично висунення територіальних претензій і погроз на адресу України з боку Російської Федерації", - наголосив депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.