Космос написав донос гаранту

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.04.2008 22:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4949

Леонід Черновецький написав доноса в ГПУ та Президенту на перевіряючих з КРУ, які уточнюють масштаби казнокрадства у мерії.

Мер Києва Леонід Черновецький обвинувачує КРУ в незаконних перевірках столичної міськадміністрації.

Він звернувся до президента і генпрокурора з проханням ужити заходів для "зупинки порушень чинного законодавства" з боку Контрольно-ревізійної служби і працівників міліції при проведенні перевірок столичної міської держадміністрації.

Останнім часом почалися масштабні і явно незаконні перевірки виконавчого органа Київради з боку Главкру і управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС", - заявив він.

Зокрема, міські влади посилаються на ст. 11 закону "Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні", у якій вказується, що право на проведення планової виїзної ревізії підконтрольних установ надається тільки в тому випадку, коли їм не пізніше 10-го дня до дня перевірки прислане письмове повідомлення.

У листі також відзначається, що всебічні перевірки адміністрації вже були проведені.

У зверненні Черновецького є посилання на лист Президента урядові від 28 березня 2008 року, у якому відзначена необхідність узгодження з президентом проведення перевірок, залучення до участі в них представників глави держави.

При цьому міська влада дорікає КРУ в тім, що воно, ігноруючи зазначені вимоги законодавства, приступило до одночасного проведення ревізії низки управлінь адміністрації.

У зверненні до Президента також повідомляється, що працівники КРУ і міліції нібито погрожували притягти чиновників до карної відповідальності за корупцію й інші злочини, примушували давати письмові свідчення про факти корупції.

Від “Аратти”: те, що "космічний" мер столиці запустив шаловливі рученятка у громадську кишеню на мільярди гривень - факт, який ніхто в суді не спростував.

Відповідно до чинного закондавства, оскільки порушені кримінальні справи, слідчі, за для всебічного вивчення обставин злочину - можуть проводити хоч сотню ревізій. І в даному випадку - посилання мера на нормативні акти, що не стосуються ситуації, коли порушена кримінальна справа - чиста омана.

Втім, не маємо сумнівів, що канцеляристи гаранта із розумінням поставляться до побратима(подєльніка).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.