Хто керує РНБО: Президент чи секретарка?

Автор/джерело -  © УНІАН, Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.04.2008 19:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4950

Раїса Богатирьова відверто зізналася землякам, яку політику вона реалізує на державній посаді України.

Член Політвиконкому Партії регіонів, голова Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова заявляє, що її посада дає змогу проводити в РНБО політику Партії регіонів.

Про це вона сказала, виступаючи в Донецьку на XVII конференції Донецького обласного відділення Партії регіонів.

За словами Богатирьової, для неї демократія в Партії регіонів, - це "перш за все, можливість бути незалежною щодо найголовнішої лінії долі кожної людини – від духовної, до економічної свободи".

"І саме це, я вважаю, дає мені змогу сьогодні проводити політику нашої партії на тому місці, на якому я перебуваю", - наголосила вона, пояснивши: "Тому що Рада національної безпеки - це орган якоюсь мірою опозиційний до будь-якого уряду, саме з цього майданчика можна створити можливості знайти здатність, переконати владу прислухатись до опозиції і знайти правильний шлях руху".

"Думаю, що ті важелі і можливості, які сьогодні є у мене на посаді секретаря РНБО, дадуть мені змогу зробити нашу політику збалансованішою, прагматичнішою і створить умови, для ухвалення точних і зважених державних рішень", - підсумувала Богатирьова.

Від “Аратти”: ми умисно залишили помилку в інформації інформагенції, оскільки вона повністю відповідає змісту сказаного Раїсою Василівною землякам-донеччанам.

Бо насправді політику діяльності РНБО, відповідно до чинного законодавства і Конституції визначає Президент України, який там головує. І ніяка ПР, ні БЮТ, ні НУ, ні навіть КПУ - не повинні бути для гаранта і Головнокомадувача "керівною та спрямовуючою силою".

І для нас є дуже дивним, що секретарка РНБО вважає, що зазначений орган має бути опозиційним до законнообраного і сформованого, відповідно до Конституції, уряду України. Ми ретельно перечитали усі діючі законодавчі акти щодо РНБО, але не знайшли жодного натяку на зазначену функцію цього органу влади. Як і права посадової особи "Секретаря РНБО" визначати його політику.

Проте, ми знайшли у Конституції чітку норму, яка прямо забороняє Президенту делегувати свої повноваження, хоча б частково і тимчасово, будь-якій іншій посадовій особі.

Між тим, не таємниця, чиї політичні замовлення виконує в Україні ПР, і хто, за визнанням одного із керівників Держдуми РФ Островського, фінансує ці замовлення. І відтак, у нас виникло питання, яке вже давно непокоїть кожного виборця: чому посадовці державних структур, підпорядкованих Президенту Ющенко не тільки не виконують своїх посадових повноважень, а й постійно привласнюють собі повноваження Президента, при чому - явно не в інтересах держави Україна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.