Васюник показав Балозі, що в нього є ЄЦ, а не НУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.04.2008 15:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4955

Віце-прем‘єр-міністр України, член Президії Народного Союзу "Наша Україна" Іван Васюник закликав ухвалити закон про проведення виборів київського міського голови у два тури.

Про це йдеться у листі до Демократичної коаліції у Верховній Раді України.

"Останнім часом стає все гострішою дискусія щодо участі демократичних сил у виборах київського міського голови та формату їх проведення. Однак у запалі цієї дискусії ми забули дати відповідь суспільству на два ключові питання: чи вибори в їх теперішньому вигляді дадуть можливість обрати владу, яка відповідає вимогам часу та справедливим очікуванням киян? І чи зробили ми все для того, щоб влада у столиці була справді легітимною? Відповіді на обидва питання на сьогодні є негативні. Однак, переконаний: ще є час і можливості для виправлення ситуації. Вибори київського міського голови можна буде вважати демократичними лише у випадку, якщо будуть створені умови для вільної та чесної конкуренції кандидатів і їхніх програм. По-друге, для людей треба забезпечити можливість зробити усвідомлений, позитивний вибір", - вважає Іван Васюник.

"Нарешті, міський голова має заручитися підтримкою більшості виборців. Тільки тоді він буде справді легітимним. Вважаю, що досягнути цього за збереження нинішньої системи виборів в один тур неможливо. Тому звертаюсь із пропозицією невідкладно зробити все необхідне для того, щоб вибори київського міського голови відбувались у два тури. Ухваливши відповідні зміни до законодавства, ми захистимо права та інтереси киян, знімемо гостроту питання єдиного кандидата від демократичних сил, і, в кінцевому підсумку, отримаємо легітимну владу у столиці України", - йдеться у листі.

Як повідомлялося раніше, із пропозицією про поведення виборів міського голови столиці у два тури виступила Юлія Тимошенко. Керівник СП Віктор Балога різко розкритикував цю пропозицію, назвавши її рудиментом радянської моделі, який не має аналогів в світі.

Його позицію підтримали нардепи, які утворили ЄЦ. Керівництво цієї партії складається із осіб, які прямо пов'язані із Балогою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.