Слідча комісія ще нотує космічні зловживання у столиці

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 14.04.2008 16:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4957

ТСК на підставі отриманих звернень громадян про недотримання законності у прийнятті рішень київською міською владою направила 4 звернення до міської прокуратури, 10 звернень до Генеральної прокуратури і близько десятка звернень до голів районних державних адміністрацій та до міністерств.

Про це повідомив Голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо зловживань київської влади Микола Томенко на прес-конференції.

За словами голови комісії, матеріали перевірок різноманітних відомств, що надійшли до ТСК, свідчать про те, що абсолютна більшість рішень, прийнятих київською владою на чолі з Леонідом Черновецьким, створюють серйозні перешкоди на шляху розвитку Києва як столиці України. Микола Томенко звернув увагу на те, що у нинішньої влади відсутня стратегія і логіка розвитку та забудови столиці. Так, Генеральний план м. Києва змінювався у 2004 році 1 раз, у 2005 році – 8, у 2006 році – 14, а у 2007 році – 96 разів.

Як приклад системного хаосу у прийнятті рішень, що можуть мати катастрофічні наслідки, голова ТСК навів звернення Національної радіокомпанії України, яка повідомляє про те, що перед її приміщенням на вул. Хрещатик, 24 триває забудова двох арок, через які здійснювався прохід до важливих установ у сфері інформаційної політики (у цьому будинку розташовані Держтелерадіо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Національна радіокомпанія та Київська ОДТРК). На місці цих арок будуються магазини, під якими опиниться “колодязь зв’язку”, що створений на випадок надзвичайних ситуацій в Україні.

За словами Миколи Томенка, фактично, всі проекти, пов’язані з транспортною інфраструктурою та підготовкою до Євро-2012 є такими, що практично зірвані через те, що київська влада не спромоглася вчасно освоїти бюджетні кошти на будівництво багатьох запланованих транспортних розв’язок та мостових переходів.

Також Голова ТСК вказав на відсутність розуміння й, відповідно, стратегії у київської влади щодо вирішення екологічних проблем у столиці України. За свідченнями експертів, Київ за екологічними показниками сьогодні перебуває на передостанньому місці в Україні. Микола Томенко вказав на інформацію, згідно з якою за останній час не збудовано жодного нового спортивного об’єкта, зведеного на кошти м. Києва, жодного нового дитячого садочка, школи тощо.

Микола Томенко звернув увагу на те, що на його звернення, як Голови ТСК, КМДА та Київська міська рада не надає відповідної інформації по суті. Томенко нагадав, що якщо й надалі КМДА відмовиться надавати необхідну інформацію на законні вимоги ТСК, то у такому випадку у ТСК не залишиться іншого вибору як звертатись до правоохоронних органів. Томенко нагадав, що згідно з ч.2 ст. 351 Кримінального кодексу України, “невиконання службовою особою законних вимог комітетів Верховної Ради України чи тимчасових слідчих комісій Верховної Ради України, створення штучних перешкод у їх роботі, надання недостовірної інформації караються штрафом від 500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Голова ТСК також повідомив, що на цьому тижні відбудеться третє засідання слідчої комісії, під час якого він запропонує роботу ТСК до завершення виборчої кампанії у Києві проводити у режимі збору та систематизації інформації, а членам ТСК – кандидатам у депутати Київради чи на посаду київського міського голови - утриматися від публічних коментарів щодо діяльності цієї слідчої комісії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.