БНУНС заявляє, що Кремль здійснює атаку проти України. Поки - пропагандистську

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.04.2008 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=4960

Сьогодні народний депутат Андрій Парубій за дорученням фракції оголосив із парламентської трибуни заяву фракції.

Це - новітній продукт російської пропаганди

"Останні антиукраїнські заяви російських високопосадовців свідчать, що проти нашої держави ведеться цілеспрямована інформаційна атака. Ця пропагандистська війна з боку політичного і дипломатичного керівництва Російської Федерації свідчить про цинічний російський шовінізм і має на меті залякати українців, змусити їх відмовитися від майбутніх перспектив членства у євроатлантичних структурах та зректися власної історії", - озвучив заяву фракції "Наша Україна - Народна Самооборона" з парламентської трибуни Андрій Парубій.

"Це прагнення свідчить, що нас хочуть змусити відмовитися від вшанування жертв Голодомору та припинити відновлення історичної справедливості щодо героїв УПА. Особливо насторожує те, що до заяв політиків долучилися військові, зокрема, начальник Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Балуєвський, який оголосив, що не виключає застосування військових заходів, спрямованих на забезпечення інтересів Росії", - наголосив Парубій.

За його словами, "Україна вперше з часів конфлікту навколо острова Тузла опинилася під загрозою протистояння з Росією, яка відверто заявляє про агресивні амбіції щодо України". "Згадаємо, що РФ є однією з країн, які надали Україні гарантії безпеки закріплені у Будапештському меморандумі 1994 року після того, як наша країна відмовилася від третього у світі арсеналу ядерної зброї. Окрім цього, заяви російського керівництва ставлять під сумнів міжнародні угоди, згідно з якими гарантується недоторканість існуючих кордонів, зокрема, Гельсінської декларації принципів 1975 року, де передбачено незастосування сили або погрози силою, непорушність кордонів, територіальну цілісність держави, невтручання у внутрішні справи", - сказав депутат.

Парубій звернувся із закликом до "української влади, політичних партій, широких кіл громадськості з закликом об’єднати свої зусилля задля захисту національної гідності українців, територіальної цілісності і державного суверенітету".

"Страшні уроки української історії свідчать, що зовнішній ворог завжди користувався нашим розбратом та браком єдності серед українських патріотів. Так було під час проголошення української держави на початку минулого століття, коли розбрат політиків призвів до того, що під Крутами гинули молоді українські патріоти. Так було в 40-х роках минулого століття. Тому ми закликаємо своїх партнерів по коаліції відкинути усі непорозуміння й продовжити співпрацю задля ефективної роботи парламенту та уряду, які поруч із Президентом України мають стати дієвим інструментом захисту національних інтересів", - зазначив Парубій.

"Сьогодні нам як ніколи необхідно об’єднатися навколо посади Президента України, який згідно Конституції повинен захищати суверенітет нашої держави, територіальну цілісність і займатися національною безпекою нашої держави. Будь-які розмови про те, що на порядку денному парламенту може стояти питання про ліквідацію або послаблення посади Президента є фактично антиукраїнською дією", - сказав він.

Ще один приклад пропагандистської війни проти України.

Андрій Парубій заявив, що "перед обличчям зовнішніх зазіхань на територіальну цілісність та державність України" усі політичні сили "повинні відкинути свої вузькопартійні інтереси і дати відсіч імперським амбіціям Кремля"

"Ми повинні звернути увагу на те, що Російська Федерація, яка активно закликає міжнародну спільноту не визнавати Косово, спираючись на міжнародні угоди, в той самий час допускає агресію стосовно Криму, стосовно української території. Це ще раз свідчить про політику подвійних стандартів, яку сьогодні веде Російська Федерація у своїх міжнародних діях, і це ще раз має продемонструвати нам, що єдиний ефективний захист України від експансії і агресії Росії - це вступ у євроатлантичні структури", - підкреслив депутат.

"Ми повинні об’єднати всю національну еліту України, щоб максимально швидко проінформувати суспільство про важливість євроатлантичної інтеграції, довести до розуміння того, що тільки вступ України до НАТО зможе дати гарантію територіальної цілісності та суверенітету. Я закликаю всіх політиків подумати про майбутнє України, бо сьогодні на нас лежить обов’язок зберегти державність України, забепечення її майбутнього і майбутнього наших дітей", - сказав Андрій Парубій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.